10. veebruar 2016 kell 16:57

Kaks Äripäeva ajakirjanikku jõudsid parimate sekka

Jüri Puhk näitab oma Helsingi korteris ajakirjanik Mari Metsale vanu fotosid ning dokumente, mis kirjeldavad nende perekonna põnevat ajalugu.  Foto: Eiko Kink

Äripäeva ajakirjanikest jõudis ajakirjanduspreemiate konkursi seitsme kategooria nominentide hulka kaks.

Multimeedia nominendid on Mari Mets ja Äripäeva meeskond looga äriperekonna Puhkide järeltulijate käekäigust Soomes, Jelena Poverina Postimehes ilmunud Odessa-teemalise sarjaga ja ­Ester Vaitmaa Delfis ilmunud projektiga “70 aastat sõja lõpust”.

Mari Mets kirjutas Puhkidest artiklid "Enne ja nüüd: mis on saanud kunagise ärieliidi kinnisvarast?", "Eestis hävitatud ärihiilgus elab edasi Soomes", "Mälestus Tallinna lõhnast" ja "Perekond Puhki Sampo jahvatab Soomes edasi".

Parima arvamusloo nominendid on Rivo Sarapik Äripäevas ilmunud arvamusega “Rääkigem enesetappudest”, Krister Paris Eesti Päevalehes ilmunud arvamusega “Vaimsete pruunsärklaste ajastu” ja Mikk Salu Eesti Ekspressis ilmunud arvamusega “Teaduslikult tõestatud: alkoholi hind mõjutab tarbimist suurusjärkudes rohkem kui reklaam”.

Parima uudise nominendid on Urmas Jaagant ja Joosep Värk Eesti Päevalehes ilmunud looga “IRLi ridadesse astus maikuus 22 kurjategijat”, Tuuli Koch looga “Muuli: kas maksate kinni?” ning Jaanus Piirsalu Postimehes ilmunud looga “Eston Kohvri kaheksa meetrit eesti keeles”.

Noore ajakirjaniku preemia nominendid on Urmas Jaagant Eesti Päevalehest, Kristjan Pihl Eesti Päevalehest ja Toomas Randlo Postimehest.

Esimest korda välja antava elutöö preemia nominendid on staažikas ajakirjandusõppejõud Sulev Uus, Raplamaa Sõnumite peatoimetaja ja maakonnalehtede eest seisja Tõnis Tõnisson, staažikas ajakirjanik ja ajakirjandusõppejõud Priit Hõbemägi ning staažikas ajakirjanik Tõnis Erilaid.

Parima venekeelse loo nominendid on Svetlana Karabut venekeelses Postimehes 3. märtsil ilmunud looga loomapiinajast, Veera Kopti Den za Dnjomis 4. juulil ilmunud looga 58-aastasest Venemaa jalgrattaga turistist, keda Hiiumaal ründasid koerad ja Jelena Poverina venekeelses Postimehes 30. mail ilmunud intervjuuga Venemaa näitleja ja heategevusfondi “Kingi elu” juhi Tšulpan Hamatovaga.

Parima olemusloo nominendid on Madis Jürgen ja Tarmo Vahter Eesti Ekspressis 4. novembril ilmunud looga „Kes oli Lasnamäe Muumia?“, Oliver Kund ja Risto Berendson Postimehes 29. mail ilmunud looga „USA saatkond jälgib Tallinnas salaja inimesi“ ning Raul Ranne LP-s 28. novembril ilmunud intervjuuga Andrus Veerpalu ja Mati Alaveriga.

Võitjad avalikustatakse 4. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žüriisse kuulusid 2014. aasta Bonnieri preemia võitja, Eesti Päevalehe vanemtoimetaja Kärt Anvelt, Tartu Ülikooli ajakirjandustudengite esindaja Greete Palmiste, Eesti Ekspressi toimetaja Tiina Jõgeda, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, venekeelse Postimehe ja Den za Dnjomi peatoimetaja Olesja Lagashina, Pärnu Postimehe peatoimetaja Merili Nikkolo, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Õhtulehe peatoimetaja asetäitja Jaan Väljaots, elutöö ja noore ajakirjaniku preemia rahastajate esindaja ja Postimees Grupi juhatuse liige Margus Mets, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning EALLi tegevjuht Mart Raudsaar.

Hetkel kuum