Äripäev • 7. märts 2016 kell 6:47

AFP: Euroopa Liit sulgeb Balkani migratsioonitee

Pagulasd randumas Kreekas.  Foto: EPA

Täna peetakse Brüsselis erakorraline Euroopa Liidu riikide riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumine, millel osaleb ka Türgi peaminister Ahmet Davutoglu. Agentuuri France Presse andmeil tuleb arutusele Balkani põgenikemarsruudi peatne sulgemine.

Erakorralise kokkusaamise ametlik teema on rände tegevuskava elluviimine ning rändekriisiga seotud olukorra arutamine. AFP teatab oma anonüümsele allikale toetudes, et täna teatavad valitsusjuhid otsusest „lähipäevil sulgeda Balkani marsruut“, et peatada praegune olukord, kus üha lisanduvad migrantidehulgad tekitavad Euroopas kaose ja pingeid.

Euroopa Liidu liidrid loodavad agentuuri sõnul jõuda Türgi peaministriga kokkuleppele, et deporteerida Kreekast tagasi Türki tuhat migranti.

Euroopa Liit, kes alates teisest maailmasõjast silmitsi suurima rändekriisiga, lubas eraldada Türgile kolm miljardit eurot vastutasuks selle eest, et viimane võtaks vastu rohkem põgenikke, peataks nende tungi Euroopasse ning suudaks paremini võidelda inimkaubitsejate võrgustikega.

Hetkel kuum