TransferWise: rikkumine meie tegevust ei mõjuta

TransferWise'i kontor  Foto: Meeli Küttim

„Tagastasime vabatahtlikult klientide teenustasud. Meie äritegevust USA turul see ei mõjuta,“ teatas USAs seadust rikkunud ja trahvi saanud TransferWise’i kommunikatsioonijuht Marek Unt.

Soodsaid rahaülekandeid pakkuv TransferWise sai veebruaris Ameerika Ühendriikide seaduste eiramise pärast trahvi. Ettevõte pidi USAs maksma üle 16 000 dollari (ca 14 000 euro) suuruse trahvi, sest rikkus New Hampshire’i osariigi rahaülekannete reegleid, vahendab FT Alphaville.

TransferWise’i kommunikatsioonijuht Marek Unt ütles, et vastavalt nende ettevõtte ja New Hampshire’i osariigi kokkuleppele tagastasid nad vabatahtlikult klientidele teenustasud tegutsemisperioodi jooksul. „Meie äritegevust ja kasvuplaane USA turul see ei mõjuta,“ ütles ta.

Unt lisas, et USAs on maksepartnerite abiga tegutsemine tavaline. „Ometi on TransferWise'i huvides omada iseseisvat litsentsi kõigis USA osariikides, et saaksime klientidele pakkuda teenust parimatel tingimustel,“ ütles ta. Litsentside hankimine läheb tema sõnul edukalt. „Osariikides, kus meil aga veel litsentsi pole, peame kasutama maksepartneri abi,“ lisas ta.

Kuna TransferWise'il ei olnud üheski USA osariigis tegevusluba, tegi ettevõte aastatel 2014-2015 koostööd firmaga PreCash, millel on vajalikud load olemas. Koostöö iseloom oli selline, et PreCash määras TransferWise'i enda volitatud esindajaks, mis sisuliselt tähendas, et Eesti päritolu idufirma sai kasutada kohaliku ettevõtte tegevuslubasid ja niimoodi oma teenust pakkuda ilma ise lube taotlemata. 

Probleem tekkis aga sellest, et PreCash ei saanud volitada firmat, mis ei ole osariigis füüsiliselt kohal, nagu seadus seda nõuab. Seetõttu määrati TransferWise'ile trahv, mis oli sama suur, kui nimetatud aja jooksul New Hamsphire'is tehtud ülekannetelt teenitud vahendustasu. 

Hetkel kuum