Äripäev • 27. mai 2016 kell 8:28

Soomlased tegid Dubaisse tehissaare

Soomes Rauma tehastes valmistatud Burj Al Arab Terracetoimetati Dubaisse kaheksas osas.  Foto: channel4fm

Dubai luksushotelli Burj Al Arab Jumeirahi ees avati täna soomlaste kavandatud ja valmistatud tehissaar.

5000 tonni raskune ja 10 000 ruutmeetri suurune tehissaar tehti terasest Rauma tehastes ja viidi meritsi kaheksa osana Dubaisse, kirjutab Helsingin Sanomat. Saarel on restorane, basseine ja liivarand.

Saar valmistati Soomes ja toimetati siis kohale, et hotellielanikel poleks vaja pikki ehitustöid taluda.

Saare kavandas Turu firma Admares, mis on spetsialiseerunud merel hõljuvatele ehitistele. Ettevõtte hinnangul on kailaadne ehitis ökoloogiliselt märksa parem lahendus kui täidetud merepind, sest see moodustab kaladele ja muule mereelustikule omalaadse tehisrifi. Hotell ise on ehitatud tehislikule täidetud saarele.

Hetkel kuum