• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kapo: Savisaare kaitsja valetab

  Lextali vandeadvokaat Oliver NääsFoto: Andres Haabu

  Edgar Savisaare kaitsja, vandeadvokaat Oliver Nääs teatas pressiteate vahendusel, et kaitsepolitsei amet keeldus täitmast eile Harju maakohtus tehtud määrust. Kaitsepolitsei vastas, et Nääsi väited ei vasta tõele.

  Nääsi teatel tegi Harju maakohtu eeluurimiskohtunik eile määruse, millega kohustas menetlejaid tagastama Edgar Savisaarele tema kodu läbiotsimisel äravõetud videovalve salvestusseadme juurde kuulunud kõvaketta. "Mäletatavasti tagastas kaitsepolitseiamet märtsis Edgar Savisaarele videovalve salvestusseadme, kuid oli enne sellest omaalgatuslikult eemaldanud teavet kandva kõvaketta. Kõvakettal on videopilt läbiotsimise päevast (22.09.2015) ning sellele eelnenud ajast alates 01.08.2015," meenutas Nääs.
  Vandeadvokaadi kirjeldusel keeldus kaitsepolitseiamet täna hommikul seadusjõus kohtumääruse täitmisest ega tagastanud seadet Edgar Savisaare poolt volitatud isikule. Samuti ei nõustunud kapo tema sõnul andma teada aega, millal kõvaketas tagastatakse. "Tegemist on kahetsusväärse olukorraga, sest kui seadusjõus kohtumäärust eiraks mõni tunnistaja või kahtlustatav järgneks sellele sunnimeetmete rakendamine, mis olenevalt olukorrast võib olla trahvi või äärmuslikematel juhtumitel ka vahistamise vormis," teatas Nääs.
  "Ei vasta tõele väide, et kaitsepolitsei keeldub kohtumäärust täitmast. Hetkeks, mil Savisaare volitatud isik kaitsepolitseiameti menetlejalt videovalve salvestusseadme kõvaketta tagastamist nõudis, ei olnud kohtumäärus kaitsepolitseisse veel jõudnud. Kaitsepolitseiamet täidab kohtumäärust peale sellega tutvumist," teatas kapo esindaja Agnes Suurmets-Ots Äripäevale.
  Möödunud aasta 22. septembril otsis kaitsepolitsei läbi Edgar Savisaare elukoha Hundisilma talu seoses poliitikule esitatud kahtlustusega korduvas altkäemaksu võtmises. Hundisilmalt võeti kaasa hulk tõendusmaterjali.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
S&P 500 ja Nasdaq tõusid neljandat päeva järjest
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Reformierakond vandus Keskerakonnale alla
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.