Kui Oko ja Noa omanikud teenivad aasta-aastalt järjest paremaid tulemusi, siis mitme Eesti tipprestorani käsi käib kehvemini.
- Restoranidel pole lihtne kasumit teenida. Foto: Erik Prozes / Äripäev
Restoranide Bocca, Chedi ja La Bottega emafirma Sparkling Group OÜ on kaks aastat järjest pidanud leppima ärikahjumiga, ka tuntud tippkokale
Roman Zaštšerinskile kuuluvat Kohvik Mooni on viimasel kahel aastal saatnud ebaedu.
Kalev Tannerile ja Raul Uutmannile kuuluv Sparkling Group OÜ ärikahjum oli 2014. aastal 149 928 eurot. Möödunud aastal jäädi 44 663 euroga ärikahjumisse, kuid konsolideeritud aruandes ei olnud teiste hulgas Odelli OÜ majandustulemusi. Paraku pole Odelli oma majandusaasta aruannet veel esitatud.
Arvestades kontserni käivet, milleks oli möödunud aastal üle 2,1 miljoni euro, on ärikahjum võrdlemisi marginaalne.
Eesti parimaid restorane reastav Eesti Maitsete restoranijuht paigutab sel aastal Bocca paremuselt 18. Chedi 25. ning La Bottega 35. reale.
Roman Zaštšerinski juhitaval Kohvik Moonil on ärikahjum mõlemal aastal jäänud umbkaudu 17 000–20 000euro vahele, seda umbes 830 000eurose käibe juures. Seevastu tema restoranil Kolm Sibulat on läinud paremini, kuigi 2014. aasta 45 000eurone ärikasum on langenud 25 000 peale. Restorani käive hõljus 775 000 ümber.
Kolm Sibulat seisab Eesti Maitsete restoranijuhi pingereas 11. kohalt. Kohvik Mooni leiab 20. kohalt
Äripäev
kirjutas sel nädalal, et Eesti parimate toidukohtade hulka kuuluvad hinnatud toidukohad Oko, Noa ja Tuljak teenivad omanikele magusasti.
Seotud lood
Äsja Kadriorus uue restorani Mantel & Korsten avanud tippkokk Roman Zaštšerinski meeskond teatas täna oma Facebooki-lehel, et eile tõid kohtutäiturid restoranile määruse, millega peab restoran tegevuse kohe peatama.
Riigi loodud IT-majad pakuvad erasektori IT-ettevõtetele järjest rohkem konkurentsi. Võisteldakse tööjõuturul, IT-firmadel on oht muutuda tööjõurendi pakkujateks, selgitavad saatekülalised Äripäeva raadios.