• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Energial käibe ja ärikasumi langus

  Kuigi elektri turuhind Eesti hinnapiirkonnas teises kvartalis 4% võrra tõusis, siis Eesti Energia elektri müügist teenitud tulud langesid.Foto: Erik Prozes

  Kuigi elektri turuhind Eesti hinnapiirkonnas teises kvartalis 4% võrra tõusis, siis Eesti Energia elektri müügist teenitud tulud langesid, sest eelmise aasta kõrgema hinnaga riskimaandamistehinguid selle aasta teises kvartalis enam ei olnud, selgitas Eesti Energia finantsdirektor Andri Avila.

  Energiakontsern andis teada, et teise kvartali müügitulud ulatusid 149 miljoni euroni (aasta tagasi samal ajal 181 mln). Kulumieelne ärikasum EBITDA oli 55 miljonit eurot (eelmisel aastal 69 mln). Puhaskasumit teenis Eesti Energia kvartaliga 15 mln eurot ehk üle kahe korra rohkem kui möödunud aasta samas kvartalis (mullu samal ajal oli puhaskasum 6,8 mln eurot).
  Eesti Energia tootis kvartaliga kokku 1711 gigavatt-tundi elektrienergiat. Lätis ja Leedus müüdud elektri hulk tõusis 413 gigavatt-tunnini, kasvades möödunud aasta sama perioodi võrdluses 14 gigavatt-tundi. Kokku on Eesti Energial Lätis ja Leedus ligikaudu 18 600 klientide tarbimiskohta. Avila sõnul tuli teise kvartali jooksul Eestis tarbitud elektrist 93% Eesti Energia elektrijaamadest.
  Põlevkiviõli tootis kontsern kolme kuuga 56,7 tuhat tonni, mida on 22,5% vähem kui 2015. aasta teises kvartalis. Samas põlevkiviõli müük kasvas tänu laovarudele aasta võrdluses 67 tuhandelt tonnilt 69 tuhande tonnini.
  Eesti Energia investeeringud langesid teises kvartalis võrrelduna möödunud aasta sama ajaga 63%, ulatudes 31,5 mln euroni. Põhiosa investeeringutest ehk 22 mln eurot tehti elektrivõrku. Kontserni tütarettevõte Elektrilevi ehitas kvartaliga 69 uut alajaama ja 651 kilomeetrit ilmastikukindlat elektriliini. Jätkus ka kaugloetavate arvestite paigaldamine.
  Kontserni viimaste aastate suurim investeering Auvere elektrijaam on alates esmasest ühendamisest elektrivõrguga 2015. aasta mais tootnud ligikaudu 1 teravatt-tundi elektrienergiat. Teises kvartalis jätkusid elektrijaama seadistamine ja katsetused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Advokaadibüroode TOPi võitja: võidu toob oskus muuta vajadusel kiiresti fookust
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.