Äripäev • 8. august 2016 kell 12:50

Venemaa võttis Apple’i hinnaleppe pihtide vahele

Apple'i telefoni hind klappis Venemaa 16 poeketis sendipealt.  Foto: epa

Venemaa Föderaalne monopolivastane teenistus alustas menetlust korruptsiooniseaduse alusel, et uurida USA tehnoloogiagigandi Apple võimalikke kokkuleppehindu, seisab ameti kodulehel.

Uurimise all on korraga mitu firmat: OOO Appe Rus, Apple Holding B.V., Apple Sales Ireland, Apple Operations International, Apple Inc. Nimelt kahtlustab kohalik konkurentsiamet, et firmad on leppinud kokku jaemüügihinna, mistõttu müüakse telefone iPhone kõikides kauplustes ühe hinnaga.

Uurimise ajendiks sai kodaniku pöördumine, kes märkas, et kõikidele 2015. aasta oktoobris müügile tulnud iPhone 6s ja iPhone 6s Plus mudelitele kehtib kõigis 16 ametlikus jaemüügiketis üks ja seesama hind. Uurimine näitaski, et kõigis müügikohtades oli telefoni turuletulekul samasugused hinnad, mida hoiti samal tasemel kindla aja jooksul. Sarnane muster avastati ka teiste mudelite puhul.

Föderaalse monopolivastase teenistuse hinnangul võivad sellised hinna kokkulangevused olla kokkuleppelised, mis on seaduse järgi keelatud.

Hetkel kuum