Poola börsifirma laieneb Eestisse

09. august 2016, 15:00
Poola mootorsõidukite varuosade ja tarvikute maaletooja Inter Cars laieneb Eestisse.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160809/NEWS/160809788/AR/0/Inter-Cars.jpg

Rahvusvaheline mootorsõidukite varuosade ja tarvikute maaletooja Inter Cars lõi Eestisse tütarfirma ja laieneb alates sügisest siia, et teha koostööd Eesti töökodade ja garaažidega.

Inter Cars Eesti OÜ juhatuse liige Vadim Škatov ütles, et Inter Cars SA on kohalike hulgimüüjate vahendusel siinset turgu juba viis aastat edukalt varustanud. Seni on aga koostööd tehtud suuremate firmadega. Eesti üksuse loomisega tahetakse kaasata siinseid väiksemaid tegijaid. "Tahame olla klientidele lähemal ning pakkuda kiiret ja vahetut teenindust," lausus Škatov.

Selleks avab firma septembris lao Tallinnas Mustamäel. Škatovi sõnul oli juba ammu plaan Eestisse laieneda, sest ettevõte tegutseb edukalt ka Leedus ja Lätis. Seni tehti aga koostööd maaletoojatega, et vaadata, kuidas Inter Cars Eestis vastu võetakse. "Praegu näeme, et potentsiaal on hästi suur," ütles ta.

Ettevõte alustab tegevust Tallinnas, järgnevatel aastatel on plaanis laieneda üle Eesti. "Tartu, Pärnu ning Ida-Virumaa on suunad, kus lähiajal kanda soovime kinnitada," märkis Škatov.

Esialgu on Eestis kavas palgata 10 inimest ja kui tulevikus laienetakse teistesse linnadesse, siis võetakse inimesi juurde. "Vaatame, kuidas Tallinnas läheb, võib-olla poole aasta pärast võtame veel kümme inimest tööle, seda on väga raske ennustada," ütles Škatov.

Inter Cars Eesti OÜ on Poola börsil noteeritud ettevõte Inter Cars SA tütarfirma, mille tootevalikus on üle 1,5 miljoni sõidu- ja veoautode varuosa, samuti täis- ja poolhaagiste, busside ja põllumajandusmasinate varuosa ja tarviku.

Inter Cars SA puhaskasum vähenes möödunud aastal 151 miljonile zlotile (35,3 miljonit eurot). 2014. aastal oli puhaskasum 177 miljonit zlotti ehk 41,5 miljonit eurot. Ettevõtte ärikasum oli mullu 198,7 miljonit zlotti (46,5 mln eurot), mis on 28,3 miljonit zlotti vähem kui tunamullu.

Börsifirma käive eelmisel aastal kasvas, olleks 4,8 miljardit zlotti ehk 1,1 miljonit eurot. 2014. aastal oli käive 855 miljonit väiksem ehk 3,9 miljardit zlotti (923 miljonit eurot).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. August 2016, 15:04
Otsi:

Ava täpsem otsing