Äripäev • 11. august 2016 kell 11:42

Venelased väldivad kavalusega Euroopa kaupade embargot

Venelased tellivad embargo all kaupa posti teel.  Foto: epa

Venemaalased on hästi kohanenud majandussanktsioonidega, mis keelavad osa Euroopa Liidu kaupade sisseveo Venemaale – nad tellivad legaalselt oma lemmiktoiduaineid välismaa kauplustest ning Vene postiteenistus toimetab need neile kätte, vahendas Poola Raadio.

Keskmiselt jõuab 3 kuni 3,5 kilo kaaluv juustude-sinkidega postipakk tellijani 7 kuni 10 päevaga. Seejuures ei riku keegi seadust, sest postipakiga saabunud toiduained on mõeldud isiklikuks tarbimiseks, mitte edasimüügiks. Venemaa tolliamet kinnitab samuti, et see on toiduainete eraviisiline tellimine ega käi sisseveokeelu alla.

Keelust hoolimata on Venemaa kauplustes endiselt saadaval Prantsuse juustud, Itaalia parmesan, Kreeka oliivid ja Hispaania liha, mis on riiki toodud seadusevastaselt ning millega kohalikud võimuesindajad võitlust peavad. Näiteks tabati eile Smolenski lähedal veokid, mille laadungiks oli 170 tonni Poola puuvilju.

Hetkel kuum