Äripäev • 20. august 2016 kell 11:37

Zuckerberg müüb suure koguse FB aktsiaid

Mark ja Priscilla Zuckerberg teatasid suurest uudisest Facebooki kaudu.  Foto: EPA

Facebooki asutaja Mark Zuckerberg pani esimest korda müüki suures koguses aktsiaid, et toetada heategevust, vahendab Bloomberg.

Zuckerberg pani eile müüki 95 miljoni dollari väärtuses üle 760 000 Facebooki aktsia, mis kuuluvad tema ja ta abikaasa loodud heategevusfondile Chan Zuckerberg Initiative Holdings ja Chan Zuckerberg Foundationile. Aktsia hinnavahemik on 122,85 kuni 124,85 dollarit.

Tegemist on esimese müügiga mitmest, mis on Zuckerbergil kavas tervise, teaduse ja hariduse hüvanguks. Pärast tütar Maxima sündi läinud aasta detsembris lubasid Zuckerberg ja tema naine Priscilla Chan oma eluajal heategevusse panustada 99 protsenti neile kuuluvatest aktsiatest, mille koguväärtus oli avalduse tegemise hetkel umbes 45 miljardit dollarit. Sellest ajast on FB aktsia tõusnud üle 15 protsendi.

Hetkel kuum