• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Singapuri tänavatele tulid isesõitvad taksod

  Alates tänasest vuravad Singapuri tänavatel isesõitvad taksod, vahendab Bloomberg.

  Esialgu saavad isesõitvate takso teenust kasutada vaid valitud ehk need, kes on end nuTonomy pakutava teenuse kasutajaks registreerinud. Taksosid on praegu kuus, kuid aasta lõpuks peaks arv kasvama 12ni. Aastaks 2018 peaks aga ettevõtte andmeil olema taksosid juba nii palju, et asutada konkureeriv taksofirma. nuTonomy loodab pikas perspektiivis autode arvu Singapuris praeguselt 900 000 vähendada 300 000ni.
  “Kui me suudame autode arvu nii suurel määral vähendada, loob see palju uusi võimalusi. Me võime ehitada näiteks kitsamaid teesid ja väiksemaid parklaid. Usun, et see muudab paljuski ka inimeste käitumist linnaruumis,” kommenteeris nuTonomy juht Doug Parker.
  Autodena kasutab nuTonomy Renault Zoet ja Mitshubishi i-MiEVi kohendatud versioone. Igas autos on ka autojuht, kelle ülesanne on sõiduk algkohta tagasi toimetada, ning teadlane, kes teeb sõidu ajal auto käitumise kohta märkmeid.
  nuTonomy on lubanud, et isesõitvate autode taksoteenus laieneb edaspidigi ning jõuab teistesse Aasia ja Euroopa linnadesse. Ettevõte ei täpsustanud siiski, millal see juhtuda võiks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.