Singapuri tänavatele tulid isesõitvad taksod

Renault Zoe  Foto: epa
Pille Ivask • 25. august 2016 kell 9:30

Alates tänasest vuravad Singapuri tänavatel isesõitvad taksod, vahendab Bloomberg.

Esialgu saavad isesõitvate takso teenust kasutada vaid valitud ehk need, kes on end nuTonomy pakutava teenuse kasutajaks registreerinud. Taksosid on praegu kuus, kuid aasta lõpuks peaks arv kasvama 12ni. Aastaks 2018 peaks aga ettevõtte andmeil olema taksosid juba nii palju, et asutada konkureeriv taksofirma. nuTonomy loodab pikas perspektiivis autode arvu Singapuris praeguselt 900 000 vähendada 300 000ni.

“Kui me suudame autode arvu nii suurel määral vähendada, loob see palju uusi võimalusi. Me võime ehitada näiteks kitsamaid teesid ja väiksemaid parklaid. Usun, et see muudab paljuski ka inimeste käitumist linnaruumis,” kommenteeris nuTonomy juht Doug Parker.

Autodena kasutab nuTonomy Renault Zoet ja Mitshubishi i-MiEVi kohendatud versioone. Igas autos on ka autojuht, kelle ülesanne on sõiduk algkohta tagasi toimetada, ning teadlane, kes teeb sõidu ajal auto käitumise kohta märkmeid.

nuTonomy on lubanud, et isesõitvate autode taksoteenus laieneb edaspidigi ning jõuab teistesse Aasia ja Euroopa linnadesse. Ettevõte ei täpsustanud siiski, millal see juhtuda võiks.

Hetkel kuum