Vene olümpiavõitjatele kingitakse BMWd

BMW X6 Genfi autonäitusel.  Foto: epa
Äripäev • 25. august 2016 kell 9:11

Venemaa kingib kõigile oma olümpiamedalistidele uued sõiduautod BMW – kulla eest X6, hõbeda eest X4 ning pronksi eest X3, vahendas raadiojaam Govorit Moskva ja lisas, et meeskonnaaladel saavad auto kõik tiimi liikmed.

Venemaa olümpiakomitee juhi Aleksandr Žukovi sõnul võitis Rio olümpial medali 107 Venemaa sportlast. Täna korraldavad sportlastele vastuvõtu ja riiklike preemiate üleandmise president Vladimir Putin ja peaminister Dmitri Medvedev.

Venemaa koondis oli Rio olümpial pjedestaalile tõusmise arvestuses neljas riik, saades 56 medalit (19 kulda, 18 hõbedat ning 19 pronksi).

Lisaks autodele makstakse olümpialastele riigikassast ka preemiat – kulla eest 4 miljonit rubla (ligi 55 000 eurot), hõbeda eest 2,5 miljonit (34 000 eurot) ning pronksi eest 1,7 miljonit rubla (23 000 eurot). Samasugune oli medali hind ka Sotši taliolümpial, kuid siis kingiti medali võitnud sportlastele lisaks preemiale Mercedesed, vastavalt GL, ML ja GLK klassist.

Hetkel kuum