Mait Kraun • 14. september 2016 kell 6:45

Buffett kaotas skandaali tõttu 1,4 miljardit dollarit

Wells Fargo.  Foto: Bloomberg

Warren Buffett kaotas Wells Fargo aktsia hinnalangusega eile 1,4 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.

USA suurpanga töötajaid süüdistatakse selles, et nad avasid luba küsimata 2 miljoni kliendi konto. Wells Fargo aktsia reageeris eile 3,3protsendilise langusega.

Buffetti juhitud Berkshire Hathaway aktsia odavnes aga 2 protsenti, mis tähendas, et legendaarse investori varade väärtus kahanes ligi pooleteise miljardi dollari võrra. Buffetti varade väärtus on 65,8 miljardit dollarit – sellega on ta maailmas neljandal kohal.

Tõsi, investeerimisguru ei olnud ainuke, kes eile raha kaotas. USA aktsiaturud tegid teisipäeval terava languse ning üle miljardi dollari kaotasid ka kaks maailma rikkamat – Microsofti asutaja Bill Gates ja Hispaania rõivaärimees Amancio Ortega. Amazoni asutaja Jeff Bezos kaotas veidi alla miljardi.

Veel nädala alguses oli Wells Fargo maailma suurima turuväärtusega pank. Nüüd hõivas esikoha JPMorgan Chase & Co.

Hetkel kuum