• Jaga lugu:

  Andrus Ansipi üllatav avaldus

  Euroopa Komisjoni asepresident Andrus AnsipFoto: Eiko Kink

  Intervjuus Eesti Päevalehele tunnistas pikaaegne Eesti peaminister Andrus Ansip, et kuigi teda peetakse eelarvetasakaalu fundamentalistiks, siis tegelikult on olukorrad suhtelised.

  „Kui ma olin peaminister, siis oli mind suhteliselt kerge pidada eelarvetasakaalu fundamentalistiks. Eesti ja Rootsi ongi ainsad EL-i riigid, kelle kohta pole kunagi alustatud üleliigse eelarvedefitsiidi menetlust. Meie riigi rahandus on kogu aeg olnud heas korras. Aga ise mõtlen, et ma pole mingisugune tasakaalus eelarve fundamentalist. Eri riikide kriisid on erinevad ja eri riikide lahendused peavad ka erinevad olema,“ rääkis Ansip Eesti Päevalehele.
  Ta tunnistas, et osa juhtumite puhul peame ütlema, et kasinusmeetmete rakendamine ei ole lahendust toonud. „Jah, paljud küsivad paindlikkuse järele ja ka mina arvan, et ei ole üht lahendust, mis sobib kõigiks elujuhtumeiks, ja me peame olema paindlikumad. Ja seda kõneleb eelarvetasakaalu fundamentalist. Aga need olid konkreetsed olud, kus mina selle mulje jätsin,“ sõnas Ansip.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.