Sirje Rank • 18. september 2016 kell 6:47

S&P Soome suhtes optimistlikum

Soome rahandusminister Petteri Orpo  Foto: Scanpix/Reuters

Reitinguagentuur S&P tõstis Soome reitingu väljavaate negatiivselt stabiilsele, mis tähendab, et lähiajal Soomet reitingukärbe ei ohusta.

Agentuur põhjendas oma paranenud hinnet Soomele sellega, et riigi majandus jätkab vaikset toibumist tänu Soome praeguse ja varasemate valitsuste jõupingutustele riigi rahanduse korrastamiseks, teatas agentuur.

Soome rahandusminister Petteri Orpo sõnul on agnetuuri otsus hea märk, kommenteeris ta Soome YLE uudistele. Riigi majandus on tema sõnul aga jätkuvalt raskes seisus – reformidega tuleb jätkata. Enim muret teeb Soome majanduses praegu kiduv eksport ja olukord tööturul.

Agentuur kinnitas Soome reitingu tasemel AA+/A-1+.

Hetkel kuum