Harro Puusild • 22. september 2016 kell 9:00

Oviir: noorte seas tuleb tööstuse mainet tõsta

Ettevõtlusminister Liisa Oviir.  Foto: Andras Kralla

Kiiret palgakasvu põhjustab eelkõige sobiva tööjõu puudumine, mis tähendab, et talente ostetakse üksteiselt üle ja tööjõu puudus muutub arengut pidurdavaks, ütleb ettevõtlusminister Liisa Oviir, kes esineb 11. oktoobril konverentsil Tööstuse Äriplaan 2017.

„Kõrgemad palgad muudavad tõesti oodatavalt ka tööstuse atraktiivsemaks tööjõule ning hoiavad kinni talente. Samas on see tingitud eelkõige siiski sobiva tööjõu puudusest, mis tähendab, et talente ostetakse üksteiselt üle ja sobiva tööjõu puudus muutub arengut pidurdavaks,“ ütles Oviir tööstusuudised.ee-le.

„Teisalt muidugi lihtsustab palgasurve kaasama ka kõrgema kvalifikatsiooniga välistööjõudu, keda seni madalama palga tõttu oli ehk raske siia meelitada,“ märkis minister.

Mis puudutab tööstuse konkurentsivõimet, siis tuleb ministri sõnul olemasolevat tööjõudu edasi arendada ja efektiivselt kasutada. „Samuti peame populariseerima tööstusega seotud erialasid kutsekoolides, rakenduskõrgkoolides-ülikoolides. Riigil tuleb tööstuse maine küsimustes veel palju teha, sest paraku seostub paljudele noortele ja nende vanematele tööstus nõukogudeaegse räpase, rutiinse, mürarikka ja tervistkahjustava tööga,“ ütles Oviir.

Loe intervjuud pikemalt Äripäeva teemaveebist tööstusuudised.ee.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir esineb 11. oktoobril konverentsil Tööstuse Äriplaan 2017 ettekandega „Tööstus – Eesti majanduse tulevik või olevik?“ ning osaleb aruteluringis „Kiire palgakasv – tööstuse äriplaani oht või loomulik osa?“

Tutvu konverentsi täpsema programmiga ja registreeri veel homseni kehtiva soodushinnaga SIIN.

Hetkel kuum