• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaa pidurdab Euroopa majandust

  Saksamaa teenindussektori nõrkus pärsib Euroopa majanduskasvuFoto: EPA

  Euroopa majanduskasvu kiirus on viimase 20 kuu madalaimal tasemel ning seda pärsib suuresti kehv aeg Saksamaa teenindussektoris.

  50 indeksi väärtusena on piir majanduskasvu ja kokkutõmbumise vahel
  IHS Markiti koostatav Euroopa ostujuhtide indeks kukkus septembris 52,6 punktini ehk augustiga võrreldes 0,3 punkti võrra. Seejuures vähenes teenindussektori panus majanduskasvu, kuid tugevnemise märgid ilmnesid tööstussektoris, kirjutas Bloomberg.
  Suurimat negatiivset mõju Euroopa majanduskasvule avaldab septembris Saksamaa, kus teenindussektori kasv on nullilähedane – sealt ennustatakse kolmandas kvartalis vaid 0,3protsendilist tõusu.
  Ohumärki nähakse ka selles, et indeksi väärtus on napilt üle 50, mis on piir majanduskasvu ja kokkutõmbumise vahel.
  Värske raporti kohaselt on Euroopas ka hinnad hästi aeglaselt tõusma hakanud.
  „On selge, et majandusseis on habras ning pole midagi, mis majanduskasvu veaks,“ ütles IHS Markiti vanemanalüütik Rob Dobson Londonis. „Seega on uksed poliitikute jaoks avatud – neil on võimalus aasta teises pooles majanduskasvu poliitiliste meetmetega toetada,“ lisas ta.
  Kui Saksamaad iseloomustav majanduskasvu kiiruse indeks kukkus 16 kuu madalaimale tasemele, siis Prantsusmaa, Euroopa suuruselt teise majandusena suutis selles vallas kasvu näidata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.