• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurbritannia plaanib võõrtöölistele tõkkeid

  Suurbritannia siseminister Amber RuddFoto: Scanpix/REuters

  Suurbritannia siseminister Amber Rudd tutvustas konservatiivide aastakonverentsil erinevaid meetmeid, mille eesmärk on vähendada Suurbritannia ettevõtetes võõrtööliste arvu ning tagada, et riiki saabuksid vaid sellise kompetentsiga inimesed, mida tööjõuturg vajab ja kohapealt leida või välja õpetada ei suuda.

  Muuhulgas tuleks firmadel võõrtööliste kohta eraldi nimekirja pidada. Kinnisvaraomanikud, kes teadlikult üürivad elamispinda illegaalsetele sisserändajatel, riskivad vanglakaristusega. Pankadel tuleb kontrollida, kas nende klientidel on õigus riigis viibida. Samuti tahab valitsus karmistada tingimusi, mis tuleb täita, enne kui ettevõte saab viisa välismaalt palgatud töötajale, vahendas agentuur Bloomberg. Praegune olukord võimaldab firmadel kohalike töötajate oskuste parandamisest kõrvale hoida.
  Suurbritannia tervishoiuminister Jeremy Hunt kuulutas oma konverentsikõnes välja eesmärgi, et kümne aasta perspektiivis suudab riiklik tervishoiusüsteem NHS vajaliku personali ise tagada ega sõltu enam välismaa arstidest.
  Rudd kordas valitsuse eesmärki vähendada sisseränne aastas kümnetele tuhandetele inimestele. Märtsis oli sisserände tase aasta baasil pea rekordilisel tasemel – 327 000 inimest.
  Minister on seisukohal, et Suurbritannia ettevõtted palkavad liiga palju välismaalasi, mis võtab kohalikelt töökohad. Piirata tahetakse ka võõrtudengite võimalusi Suurbritannias tööle asuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.