Suurbritannia plaanib võõrtöölistele tõkkeid

05. oktoober 2016, 13:33
Suurbritannia siseminister Amber Rudd
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161005/NEWS/161009871/AR/0/AR-161009871.jpg

Suurbritannia siseminister Amber Rudd tutvustas konservatiivide aastakonverentsil erinevaid meetmeid, mille eesmärk on vähendada Suurbritannia ettevõtetes võõrtööliste arvu ning tagada, et riiki saabuksid vaid sellise kompetentsiga inimesed, mida tööjõuturg vajab ja kohapealt leida või välja õpetada ei suuda.

Muuhulgas tuleks firmadel võõrtööliste kohta eraldi nimekirja pidada. Kinnisvaraomanikud, kes teadlikult üürivad elamispinda illegaalsetele sisserändajatel, riskivad vanglakaristusega. Pankadel tuleb kontrollida, kas nende klientidel on õigus riigis viibida. Samuti tahab valitsus karmistada tingimusi, mis tuleb täita, enne kui ettevõte saab viisa välismaalt palgatud töötajale, vahendas agentuur Bloomberg. Praegune olukord võimaldab firmadel kohalike töötajate oskuste parandamisest kõrvale hoida.

Suurbritannia tervishoiuminister Jeremy Hunt kuulutas oma konverentsikõnes välja eesmärgi, et kümne aasta perspektiivis suudab riiklik tervishoiusüsteem NHS vajaliku personali ise tagada ega sõltu enam välismaa arstidest.

Rudd kordas valitsuse eesmärki vähendada sisseränne aastas kümnetele tuhandetele inimestele. Märtsis oli sisserände tase aasta baasil pea rekordilisel tasemel – 327 000 inimest.

Minister on seisukohal, et Suurbritannia ettevõtted palkavad liiga palju välismaalasi, mis võtab kohalikelt töökohad. Piirata tahetakse ka võõrtudengite võimalusi Suurbritannias tööle asuda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2016, 13:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing