• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordic Houses viib turunduse virtuaalilma

  Argo Saul, Tea Varrak, Kristjan TõlkFoto: Sirje Rank

  Viisteist aastat peamiselt ekspordiks puitkarkassmaju valmistanud OÜ Nordic Houses on koostöös noore firmaga Downtown Visuals valmis saanud lahenduse, mis võimaldab kliendil nagu arvutimängus oma majas ringi jalutada veel enne, kui ehitus käima on läinud.

  Ja mitte ainult jalutada, vaid proovida erinevaid sise- ja välisviimistluse lahendusi, saades üsna päriselu laadse tunnetuse, kuidas üks või teine seinakate, parkett või laudisetoon sobida võiks.
  „Loodame, et see aitab toote kiiremini turule,“ ütles OÜ Nordic Houses juhatuse liige Argo Saul. „Tahame luua efektiivsema kommunikatsiooni, klient saab, mida tahab.“ Üksi paberil või ekraanil on tihti raske mõtet edasi anda. 
  Teisipäeval allkirjastasid OÜ Nordic Houses, Downtown Visuals ja TTÜ innovatsioonikeskus Mektory raamlepingu, et järgmiste projektidega koostööd jätkata.
  „Jah, see on meie esimene projekt ettevõttega,“ ütles TTÜ Innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektor ning Mektory direktor Tea Varrak, lisades juurde, et tegelikult pole Mektory virtuaaltehnoloogia labor veel õieti avatudki.
  Majaehitajale on virtuaalne majatuur jätk õnnestunud koostööst arhitektuuribürooga Trilog Studio OÜ, mis tõi 2015. a OÜ-le Nordic Houses aasta tehasemaja tiitli. Arhitekt Kristjan Tõlk oli paralleelselt arendamas innovaatilist arhitektuuri visualiseerimise firmat Downtown Visuals.
  Firma on alles poolteist aastat vana ja teinud peamiselt projekte arhitektuuribüroodele väljaspool Eestit, Ameerikas. Esimene läks New Yorgi viiendale avenüüle, rääkis firma üks osanikke Anti Rannus. Eesti turul on OÜ Nordic Houses projekt ettevõttetele esimene ja n.ö liivakast, kus oma uusi ideid ja erinevaid funktsionaalsusi katsetada. Mis taoline töö maksab, Rannus öelda ei soovinud.
  Varraku sõnul on ülikoolil koostööst kahtmoodi kasu. Ülikool saab projekti tuua teaduslikku poolt, teha erinevaid mõõtmisi, pakkuda näiteks targa maja või energiasäästuga seotud lahendusi. Nii saab kaasata tudengeid ja õppejõude reaalsete ülesannete lahendamisse, tuua teadust ja ettevõtteid teineteisele lähemale. Teisalt pole saladus, et eraettevõtted liiguvad selles arengus kiiremini – ülikoolil endal on ettevõtete kogemustest õppida. 
  Saul plaanib virtuaaltuuriga minna tuleva aasta algul Saksamaale BAU messile Münchenis, et eristuda ja potentsiaalseid kliente leida. Juba visandatakse, kuidas samal moel saaks veel enne ehituse algust kliendi jaoks visualiseerida Eestisse plaanitavat era- ja paarismajadega uusarendust. See võimaldaks ettekujutust kogu rajoonist, mitte üksi oma elamust. Kui juures on kalkulaator, on kohe võimalik näha ka erinevate lahenduste mõju ehituse maksumusele. Vaikselt mõlgutatakse juba ka tootmise laiendamise plaane.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Raadiohommikus: kui palju kallinevad kinnisvara, kütus ja autod?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.