Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordic Houses viib turunduse virtuaalilma

  Argo Saul, Tea Varrak, Kristjan TõlkFoto: Sirje Rank

  Viisteist aastat peamiselt ekspordiks puitkarkassmaju valmistanud OÜ Nordic Houses on koostöös noore firmaga Downtown Visuals valmis saanud lahenduse, mis võimaldab kliendil nagu arvutimängus oma majas ringi jalutada veel enne, kui ehitus käima on läinud.

  Ja mitte ainult jalutada, vaid proovida erinevaid sise- ja välisviimistluse lahendusi, saades üsna päriselu laadse tunnetuse, kuidas üks või teine seinakate, parkett või laudisetoon sobida võiks.
  „Loodame, et see aitab toote kiiremini turule,“ ütles OÜ Nordic Houses juhatuse liige Argo Saul. „Tahame luua efektiivsema kommunikatsiooni, klient saab, mida tahab.“ Üksi paberil või ekraanil on tihti raske mõtet edasi anda. 
  Teisipäeval allkirjastasid OÜ Nordic Houses, Downtown Visuals ja TTÜ innovatsioonikeskus Mektory raamlepingu, et järgmiste projektidega koostööd jätkata.
  „Jah, see on meie esimene projekt ettevõttega,“ ütles TTÜ Innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektor ning Mektory direktor Tea Varrak, lisades juurde, et tegelikult pole Mektory virtuaaltehnoloogia labor veel õieti avatudki.
  Majaehitajale on virtuaalne majatuur jätk õnnestunud koostööst arhitektuuribürooga Trilog Studio OÜ, mis tõi 2015. a OÜ-le Nordic Houses aasta tehasemaja tiitli. Arhitekt Kristjan Tõlk oli paralleelselt arendamas innovaatilist arhitektuuri visualiseerimise firmat Downtown Visuals.
  Firma on alles poolteist aastat vana ja teinud peamiselt projekte arhitektuuribüroodele väljaspool Eestit, Ameerikas. Esimene läks New Yorgi viiendale avenüüle, rääkis firma üks osanikke Anti Rannus. Eesti turul on OÜ Nordic Houses projekt ettevõttetele esimene ja n.ö liivakast, kus oma uusi ideid ja erinevaid funktsionaalsusi katsetada. Mis taoline töö maksab, Rannus öelda ei soovinud.
  Varraku sõnul on ülikoolil koostööst kahtmoodi kasu. Ülikool saab projekti tuua teaduslikku poolt, teha erinevaid mõõtmisi, pakkuda näiteks targa maja või energiasäästuga seotud lahendusi. Nii saab kaasata tudengeid ja õppejõude reaalsete ülesannete lahendamisse, tuua teadust ja ettevõtteid teineteisele lähemale. Teisalt pole saladus, et eraettevõtted liiguvad selles arengus kiiremini – ülikoolil endal on ettevõtete kogemustest õppida. 
  Saul plaanib virtuaaltuuriga minna tuleva aasta algul Saksamaale BAU messile Münchenis, et eristuda ja potentsiaalseid kliente leida. Juba visandatakse, kuidas samal moel saaks veel enne ehituse algust kliendi jaoks visualiseerida Eestisse plaanitavat era- ja paarismajadega uusarendust. See võimaldaks ettekujutust kogu rajoonist, mitte üksi oma elamust. Kui juures on kalkulaator, on kohe võimalik näha ka erinevate lahenduste mõju ehituse maksumusele. Vaikselt mõlgutatakse juba ka tootmise laiendamise plaane.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Portfellihaldus 20 aastat investeerimiskogemust

Olulisemad lood

Äriinglite juht: viis nõuannet algajale iduinvestorile
Üle kümne aasta ingelinvestorina enam kui 60 iduettevõttesse panustanud Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni EstBAN president Lauri Antalainen annab isiklikult kogetud vigade põhjal nõu algajale äriinglile, et kuluka lõbu asemel õnnestuks tõesti head tulu teenida.
Üle kümne aasta ingelinvestorina enam kui 60 iduettevõttesse panustanud Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni EstBAN president Lauri Antalainen annab isiklikult kogetud vigade põhjal nõu algajale äriinglile, et kuluka lõbu asemel õnnestuks tõesti head tulu teenida.
Novaturas jätkab tihedast konkurentsist hoolimata kasvu
Baltimaade turismi ettevõte Novaturas täidab jõudsalt oma aastast kasumiprognoosi, mis on pärast esimest poolaastat kahekordistunud.
Baltimaade turismi ettevõte Novaturas täidab jõudsalt oma aastast kasumiprognoosi, mis on pärast esimest poolaastat kahekordistunud.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Juustukuningate lugu: äri võimalikkusest naise ja emaga
Kolleegid, äripartnerid, abikaasad ja lapsevanemad Liisu ja Robert Miller tegutsevad igas rollis ja valdkonnas ööpäev läbi koos. Kui Roberti vanemad tegid Liisule ettepaneku pereettevõttes tööle hakata, ütles Liisu enda sõnul kohe ära, et tema ei ole hull. Kui üks hetk lõpetati selle töökoha pakkumine, siis tundis ta, et ikkagi sooviks pereettevõttesse panustada, ja on siiani selle otsuse üle õnnelik.
Kolleegid, äripartnerid, abikaasad ja lapsevanemad Liisu ja Robert Miller tegutsevad igas rollis ja valdkonnas ööpäev läbi koos. Kui Roberti vanemad tegid Liisule ettepaneku pereettevõttes tööle hakata, ütles Liisu enda sõnul kohe ära, et tema ei ole hull. Kui üks hetk lõpetati selle töökoha pakkumine, siis tundis ta, et ikkagi sooviks pereettevõttesse panustada, ja on siiani selle otsuse üle õnnelik.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Kinnisvaragasell kasvab "sõbralikult": taunime kahanemist
Kinnisvarasektori gasellfirmade ehk kiiret kasvu näidanud ettevõtete omanikud tunnistavad, et hoog on turumuutuste tõttu küll raugenud, kuid varasemast kehvem tulemus ei tule kõne allagi.
Kinnisvarasektori gasellfirmade ehk kiiret kasvu näidanud ettevõtete omanikud tunnistavad, et hoog on turumuutuste tõttu küll raugenud, kuid varasemast kehvem tulemus ei tule kõne allagi.
Neli parimat praktikat oma ettevõtte kasvatamiseks
Mida õpetatakse ärikoolides – kas strateegiat või selle elluviimist? Peamiselt esimest, eeldades, et kui plaan on olemas, siis selle elluviimine on vaid vormistamise küsimus. Iga juht loomulikult teab, et see on tõest väga kaugel. Minu igapäevatöö organisatsioonides on seotud fookuse seadmise ja selle elluviimisega ning oma kogemusest võin öelda, et raamat
Mida õpetatakse ärikoolides – kas strateegiat või selle elluviimist? Peamiselt esimest, eeldades, et kui plaan on olemas, siis selle elluviimine on vaid vormistamise küsimus. Iga juht loomulikult teab, et see on tõest väga kaugel. Minu igapäevatöö organisatsioonides on seotud fookuse seadmise ja selle elluviimisega ning oma kogemusest võin öelda, et raamat
Kõige rohelisem ettevõte: „Viis aastat kestnud pingutused olid väärt seda“
Me oleme liiga väiksed tegijad, et olla kõige rohelisem ettevõte, leidis enne tunnustuse saamist kõige roheinspireerivama ettevõtte kategoorias esikoha saavutanud festivalikorraldaja I Land Sound Festuval OÜ jätkusuutlikkuse valdkonna juht Kadi Aguraijuja.
Me oleme liiga väiksed tegijad, et olla kõige rohelisem ettevõte, leidis enne tunnustuse saamist kõige roheinspireerivama ettevõtte kategoorias esikoha saavutanud festivalikorraldaja I Land Sound Festuval OÜ jätkusuutlikkuse valdkonna juht Kadi Aguraijuja.
Autode järelturu ekspert: ärikaid on masendavalt palju
Kui kasutatud autot ostes taustakontrolli puudulikult teha, võib lihtsasti juhtuda, et soetate sõiduki hangeldajalt ja maksate talle rasvase hõlptulu.
Kui kasutatud autot ostes taustakontrolli puudulikult teha, võib lihtsasti juhtuda, et soetate sõiduki hangeldajalt ja maksate talle rasvase hõlptulu.
KANDIDEERI | Aasta tehas 2024 konkurss ootab kandidaate
Äripäeva teemaveeb Tööstusuudised.ee hakkab taas otsima tehast, mis liigub aina enam targa tootmise poole ning hoiab fookuses efektiivsust ja tehnoloogilist arengut. Kandidaate saab esitada kuni 31. jaanuarini 2024.
Äripäeva teemaveeb Tööstusuudised.ee hakkab taas otsima tehast, mis liigub aina enam targa tootmise poole ning hoiab fookuses efektiivsust ja tehnoloogilist arengut. Kandidaate saab esitada kuni 31. jaanuarini 2024.
Seisakuriik: Suurbritannia on rahast lage
Ühendkuningriigi rahandusministri sügisaruande ajal terendavad silmapiiril kõrged maksud ja nigelavõitu avalikud teenused hoolimata sellest, millised on tuleva aasta valimistulemused.
Ühendkuningriigi rahandusministri sügisaruande ajal terendavad silmapiiril kõrged maksud ja nigelavõitu avalikud teenused hoolimata sellest, millised on tuleva aasta valimistulemused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.