Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordic Houses viib turunduse virtuaalilma

  Argo Saul, Tea Varrak, Kristjan TõlkFoto: Sirje Rank

  Viisteist aastat peamiselt ekspordiks puitkarkassmaju valmistanud OÜ Nordic Houses on koostöös noore firmaga Downtown Visuals valmis saanud lahenduse, mis võimaldab kliendil nagu arvutimängus oma majas ringi jalutada veel enne, kui ehitus käima on läinud.

  Ja mitte ainult jalutada, vaid proovida erinevaid sise- ja välisviimistluse lahendusi, saades üsna päriselu laadse tunnetuse, kuidas üks või teine seinakate, parkett või laudisetoon sobida võiks.
  „Loodame, et see aitab toote kiiremini turule,“ ütles OÜ Nordic Houses juhatuse liige Argo Saul. „Tahame luua efektiivsema kommunikatsiooni, klient saab, mida tahab.“ Üksi paberil või ekraanil on tihti raske mõtet edasi anda. 
  Teisipäeval allkirjastasid OÜ Nordic Houses, Downtown Visuals ja TTÜ innovatsioonikeskus Mektory raamlepingu, et järgmiste projektidega koostööd jätkata.
  „Jah, see on meie esimene projekt ettevõttega,“ ütles TTÜ Innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektor ning Mektory direktor Tea Varrak, lisades juurde, et tegelikult pole Mektory virtuaaltehnoloogia labor veel õieti avatudki.
  Majaehitajale on virtuaalne majatuur jätk õnnestunud koostööst arhitektuuribürooga Trilog Studio OÜ, mis tõi 2015. a OÜ-le Nordic Houses aasta tehasemaja tiitli. Arhitekt Kristjan Tõlk oli paralleelselt arendamas innovaatilist arhitektuuri visualiseerimise firmat Downtown Visuals.
  Firma on alles poolteist aastat vana ja teinud peamiselt projekte arhitektuuribüroodele väljaspool Eestit, Ameerikas. Esimene läks New Yorgi viiendale avenüüle, rääkis firma üks osanikke Anti Rannus. Eesti turul on OÜ Nordic Houses projekt ettevõttetele esimene ja n.ö liivakast, kus oma uusi ideid ja erinevaid funktsionaalsusi katsetada. Mis taoline töö maksab, Rannus öelda ei soovinud.
  Varraku sõnul on ülikoolil koostööst kahtmoodi kasu. Ülikool saab projekti tuua teaduslikku poolt, teha erinevaid mõõtmisi, pakkuda näiteks targa maja või energiasäästuga seotud lahendusi. Nii saab kaasata tudengeid ja õppejõude reaalsete ülesannete lahendamisse, tuua teadust ja ettevõtteid teineteisele lähemale. Teisalt pole saladus, et eraettevõtted liiguvad selles arengus kiiremini – ülikoolil endal on ettevõtete kogemustest õppida. 
  Saul plaanib virtuaaltuuriga minna tuleva aasta algul Saksamaale BAU messile Münchenis, et eristuda ja potentsiaalseid kliente leida. Juba visandatakse, kuidas samal moel saaks veel enne ehituse algust kliendi jaoks visualiseerida Eestisse plaanitavat era- ja paarismajadega uusarendust. See võimaldaks ettekujutust kogu rajoonist, mitte üksi oma elamust. Kui juures on kalkulaator, on kohe võimalik näha ka erinevate lahenduste mõju ehituse maksumusele. Vaikselt mõlgutatakse juba ka tootmise laiendamise plaane.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

LHV võlakirjad märgiti pea 2,5 kordselt üle
Eelmisel reedel lõppes LHV Groupi esimese taseme täiendavatesse omavahenditesse kuuluvate võlakirjade pakkumine finantsinstitutsioonidele ja suurema investeerimisportfelliga teadlikumatele investoritele.
Eelmisel reedel lõppes LHV Groupi esimese taseme täiendavatesse omavahenditesse kuuluvate võlakirjade pakkumine finantsinstitutsioonidele ja suurema investeerimisportfelliga teadlikumatele investoritele.
Joonas Jõgi: Eestis avaldatakse isikuandmeid kohati valimatult
Euroopa Kohtu otsus tunnistada kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustus rõhutab infoteenuse pakkujate vastutust, kirjutab Äripäeva Infopanga juht Joonas Jõgi.
Euroopa Kohtu otsus tunnistada kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustus rõhutab infoteenuse pakkujate vastutust, kirjutab Äripäeva Infopanga juht Joonas Jõgi.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.

Olulisemad lood

Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.