Äripäev • 11. oktoober 2016 kell 14:06

Rõivas kohtub Rootsis Eesti suurimate välisinvestoritega

Rõivas kohtub Rootsis Eesti suurimate välisinvestoritega.  Foto: Tauno Tõhk

Peaminister Taavi Rõivas kohtub Stockholmis Eestis tegutsevate Rootsi suurettevõtete juhtidega.

Peaminister kohtub Telia, SEB, Swedbanki, Nordea, Tele2, Ragn-Sellsi, East Capitali ja Ericssoni Rootsi ja Eesti tippjuhtidega, et meelitada Eestisse täiendavaid investeeringuid ning kasvatada kaubavahetust, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Rootsi on Eesti suurim välisinvestor ja olulisim ekspordi sihtriik. Rootslased on investeerinud Eestisse 4,5 miljardit eurot, mis on üle 25% Eestisse tehtud otseinvesteeringutest. Eesti ettevõtete eksport Rootsi moodustas septembris 17% kogu ekspordist.

Peaminister tänas suurinvestoreid panuse eest Eesti majandusse.

Rõivas juhatas täna Stockholmis sisse ka Eesti ja Rootsi era- ja riskikapitali assotsiatsioonide ümarlaua, kus mõlema riigi investorid arutasid koostöövõimalusi.

Rõivas astub õhtul koos Rootsi digitaalarengu ministri Peter Erikssoniga ja Telia peadirektori Johan Dennelindiga üles tehnoloogia- ja start-up foorumil Telia Talks, kus arutatakse Euroopa tuleviku- ja kasvuvõimalusi ja digitaalse ühisturu arendamist.

Peaministrit saadab visiidil äridelegatsioon, kuhu kuulub 31 ettevõtet. Äridelegatsiooni visiit on ette valmistatud koostöös EASiga.

Hetkel kuum