Äripäev • 13. oktoober 2016 kell 5:42

IMF saabub Eestisse

Eesti Panga peahoone  Foto: Raul Mee

Tänasest kuni 24. oktoobrini on Eestis iga-aastasel külaskäigul Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioon, kes arutab riigi ja erasektori esindajatega Eesti majanduspoliitikat ja majanduse olukorda, teatas Eesti Pank.

Rahvusvahelise Valuutafondi esindajatele antakse visiidi käigus ülevaade Eesti majanduse arengust ja väljavaadetest, eelarvepoliitika arengust ning finantssektori olukorrast. Tähelepanu keskmes on Eesti tööjõu ühikukulu kiire tõusu mõju Eesti ettevõtetele ja nende konkurentsivõimele ning muutused tootlikkuses.

Poolteist nädalat kestva visiidi ajal kohtuvad valuutafondi esindajad valitsuse ja riigikogu liikmetega, Eesti Panga ja finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega. Samuti toimuvad kohtumised kommertspankade ja eraettevõtete juhtide ja majandusanalüütikutega ning mitmete ametite esindajatega.

Visiidi kokkuvõtte esitab IMFi neljaliikmelise delegatsiooni juht Christoph Klingen esmaspäeval, 24. oktoobril kell 13-14 Eesti Panga muuseumis toimuval pressikonverentsil, kus osalevad ka Eesti Panga president Ardo Hansson ja rahandusminister Sven Sester.

Valuutafond arutab igal aastal kõikide liikmesriikidega olulisi majanduspoliitilisi teemasid. IMFi iga-aastase Eesti põhimissiooni (nn IV artikli konsultatsioon) järel valmib IMFi raport majanduspoliitiliste hinnangutega Eesti kohta.

Hetkel kuum