Äripäev • 14. oktoober 2016 kell 5:08

Tunnustati parimaid ettevõtjaid

ASi Hekotek juhatuse esimehele Heiki Einpaulule annab auhinna üle Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid  Foto: EAS

Eesti Tööandjate Keskliit, EAS ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda tunnustasid Aasta Ettevõtte tiitliga masinaehitusettevõte Hekotek AS.

Aasta Ettevõtte tiitli pälvis masinaehitusettevõte Hekotek AS. Aasta Ettevõte valiti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) konkursi Ettevõtluse Auhind ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Konkurentsivõime Edetabeli parimate seast. Sel aastal nomineerisid Aasta Ettevõtte tiitlile Eastman Specialties OÜ, Hekotek AS, Proekspert AS, Estonian Cell AS, SPS Grupp OÜ, Adcash OÜ Tallink Grupp AS ja Kohila Vineer OÜ. 

EASi Ettevõtluse Auhind 2016 võitjad:• Aasta uuendaja Estonian Cell AS• Aasta eksportöör Hekotek AS• Aasta piirkonna ettevõte Eastman Specialties OÜ• Aasta välisinvestor Kohila Vineer OÜ• Aasta disainirakendaja Proekspert AS

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Konkurentsivõime Edetabeli 2016 võitjad:• Konkurentsivõimelisim mikroettevõte 2016 – SPS Grupp OÜ• Konkurentsivõimelisim väike- ja keskettevõte 2016 – AdCash OÜ• Konkurentsivõimelisim suurettevõte 2016 – Tallink Grupp AS

Konkurentsivõimelisimad ettevõtted 2016 tegevusvaldkonniti:• Stora Enso Eesti AS, tööstus- ja energeetika• A. Le Coq AS, toiduainetööstus• Swedbank AS, finantsvahendus• Baltic Agro AS, hulgikaubandus• Telia Eesti AS, side-, kommunikatsioon ja IT• Tallink Grupp AS, turism• Tallinna Kaubamaja Grupp AS, jaekaubandus• E.L.L. Kinnisvara AS, kinnisvara• Sillamäe Sadam ASB, transport ja logistika• Merko Ehitus AS, ehitus• Olympic Entertainment Group AS, teenindus

Aasta Ettevõtte valis žürii, kuhu kuulusid ettevõtlusminister Liisa Oviir, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, Aasta Ettevõte 2015 võitja Kodumaja Grupp juhatuse esimees Lembit Lump, Eesti Panga president Ardo Hansson, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo, ettevõtja Oliver Väärtnõu (Cybernetica AS juhatuse esimees) ja ettevõtja Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS juhataja, Aasta ettevõtja 2012).

Hetkel kuum