Pille Ivask • 24. oktoober 2016
Jaga lugu:

Clinton libiseb Trumpist üha enam ette

USA presidendikandidaat Hillary Clinton on oma positsiooni parandanud.  Foto: EPA

ABC Newsi tehtud küsitluse andmeil on demokraatide kandidaat Hillary Clinton suurendanud oma edu Donald Trumpi ees 12%ni.

Clintonit pooldab 50% potentsiaalsetest valima minejatest, Trumpi 38%. Võrreldes pärast teist teledebatti korraldatud küsitlusega on Clinton oma edumaad suurendanud. Toona oli naise edumaa vaid 4%: Clintonit toetas 47% valijaist ning Trumpi 43%.

Selgub, et jätkuvalt on naised rohkem Clintoni poolt, kuid ka meeste seas on ta oma edu suurendanud. Clintoni valiks 44% meestest (41% meestest valiks Trumpi) ning 55% naistest (35% valiks Trumpi). Clintonil on võrreldes Trumpiga suur toetus just mittevalgete seas, kus teda toetab 68% valijaist. Trumpi toetus on üksnes 14%.

Uuringust selgub ka, et Clinton peaks saama 89% demokraatide hääle, samas kui Trumpi toetab 83% vabariiklastest. Parteitud hääletajad kalduvad pigem aga demokraatide suunas: küsitluse kohaselt annab 45% oma hääle Clintonile ja 37% Trumpile.

Jaga lugu:
Hetkel kuum