Äripäev • 24. oktoober 2016 kell 14:30

Leedo uhkustab riigilt saadud lihtsa teenistusega

Praamikuningas rõõmustab riigiga tehtud tehingu üle.  Foto: Veiko Tõkman

Saaremaa Laevakompanii (SLK) omaniku Vjatšeslav Leedo sõnul on parvlaevade ajutine rentimine mandri ja saarte vahelistele liinidele TS Laevadele mugav ja tulus äri.

"See on 20 viimase aasta jooksul üks kergemini tulev raha," ütles Leedo usutluses ERR-ile. Täpseid numbreid Leedo ei nimetanud. Küsimusele, kas tema kompanii küsis parvlaevade eest turuhinda vastas Leedo, et turuhid on see, milles kokku lepitakse.Infopank.ee andmeil teenis Saaremaa Laevakompanii mullu 36 mln eurose käibe juures 951 000 eurot ärikasumit. Esimene paranes aastaga viiendiku, teine 1,5 mln euro võrra. Eelmisel aastal oli ettevõte Äripäeva Saaremaa TOPis seitsmendal kohal, kuid tänavu (vaata tabelit siit) edetabelisse ei pääsenud, kuna firmal on maksuvõlg 26. augustist.

Leedo ütles rahvusringhäälingule, et riigile kuuluva Tallinna Sadama tütarfirmal TS Laevad oleks olnud oluliselt odavam SLK-ga lepingut pikendada, kuid seda ei tehtud. Leedo väitis, et TS Laevad justkui häbeneksid SLK-lt nõu küsida, sest praegusega sarnane madal veetase on viimase 22 aasta jooksul olnud vähemalt kuus korda, kuid laevad on käinud ja reisijad pole saanud probleemidest arugi.Loe pikemalt ERRist.

Hetkel kuum