Äripäev • 3. november 2016 kell 13:45

Võltsitud allkiri e-maksuametist läbi ei pääse

Maksuameti kontor  Foto: Eiko Kink

Kalvis Vitolinši kirjutises "Kelmide ees kaitsetu Eesti" toodud väited allkirjastamata või võltsitud allkirjaga majandusaasta aruannete esitamisest e-maksuameti infosüsteemi kaudu ei vasta tõele, teatas maksuamet.

Eesti äriühingud esitavad majandusaasta aruande äriregistrile ja seda ei tehta mitte MTA elektroonilise keskkonna, vaid äriregistri enda infosüsteemi kaudu. Äriregistrile esitatakse majandusaasta aruanded ainult allkirjastatud kujul. Esitatud majandusaasta aruanded on kättesaadavad avalikes registrites, teatas maksuamet.

Skeemimeistrid võivad offshore-firmade asemel hakata rohkem kasutama Eestit, sest siinne süsteem on kelmide ees uskumatult kaitsetu, kirjutas Läti maksuameti endine juht ja praegune Baltic Legal Practice’i juhatuse liige Kalvis Vitolinš. "Jõudsin järeldusele, et Eesti raamatupidajaid ja audiitoreid ähvardab märksa suurem oht, kuna nad esitavad aastaaruandeid oma nime ja ligipääsu alt Eesti maksu- ja tolliameti süsteemis ning oma IP-aadressilt," kirjutas ta.

Hetkel kuum