Pille Ivask • 7. november 2016 kell 5:45

Clinton võib e-kirjade pärast rahulikumalt hingata

Hillary Clinton  Foto: epa

USA demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni e-kirjade skandaal sai naise seisukohast soodsa jätku, kui FBI teatas, et uutest e-kirjadest midagi kriminaalset ei leitud.

FBI direktor James Comey teatas kongresmenidele, et pärast uute e-kirjade analüüsimist võib öelda, et midagi kahtlast sealt ei leitud, vahendab BBC. Seejuures olid leitud e-kirjad koopiad juba varem leitud kirjadest.

“Meie analüüsi tulemustest lähtuvalt võib öelda, et me ei muuda oma seisukohta, mille andsime juulis,” lausus Comey.

Juulis ütles FBI, et Clinton on olnud hooletu, kasutades välisministrina oma ametliku ja turvatud meilikasti asemel era e-posti. Teema on kogu presidendikampaania aja väga teravalt üleval olnud ning Clintonil on tulnud e-kirjade skandaali pärast pidevalt vastaskandidaat Donald Trumpi turmtule all olla.

Pärast Comey avaldust andis Clintoni meeskond kiiresti teada, et on asjade käiguga rahul. “Olime kindlad, et järeldused võrreldes juuli omadega ei muutu,” lausus Clintoni meeskonna kommunikatsioonijuht Jennifer Palmieri. “Oleme rõõmsad, et asi on lõpuks lahendatud,” lisas ta teates.

Trumpi meeskond see-eest asjade käigu üle ei rõõmusta. Trumpi nõunik Newt Gingrich märkis, et “Comey peab olema küll suure poliitilise surve all, et midagi sellist öelda, sest tegelikult ta ju kindlalt ei tea seda”.

USA presidendivalimised toimuvad homme ning arvamusküsitluste põhjal on Clinton oma toetust kaotanud ning Trump talle järele jõudnud. BBC vahendab, et viimaste küsitluste põhjal toetab Clintonit 45% valijaist, Trumpi toetusprotsent on 44. Washington Posti ning ABC koostöös tehtud küsitluse põhjal pooldab Clintonit aga 48% ning Trumpi 43% valijaist.

Hetkel kuum