Äripäev • 8. november 2016 kell 6:36

Marks & Spencer lahkub Eestist

Marks & Spencer lahkub Eestist  Foto: epa

Marks & Spencer teatas täna, et alustab töötajatega läbirääkimisi seoses kavatsusega sulgeda oma kauplused Rocca al Mare ja Kristiine keskuses.

Kokku sulgeb Marks & Spencer suure kahjumi tõttu 53 kauplust kümnes riigis. Sulgemiskavatsus tugineb Marks & Spenceri kontserni kuuluva 466 rahvusvahelise kaupluse äritulemuste ja potentsiaali põhjalikule analüüsile, teatas ettevõte.

Marks & Spencer esitas täna ettepaneku sulgeda kümme kauplust Hiinas, seitse Prantsusmaal, samuti kauplused Ungaris, Leedus, Poolas, Slovakkias, Rumeenias, Hollandis, Belgias ja Eestis.

Ettevõte alustab Eesti poodide sulgemise tõttu läbirääkimisi 55 töötajaga.

Marks & Spencer sisenes Eesti turule 2009. aastal, nende kauplused asuvad Tallinnas Kristiine keskuses ja Rocca al Mare keskuses.

Eelmisel aastal olid kontsernile kuuluvad kauplused kümnel turul 171 miljoni naelase käibe juures 45 miljoni naelaga kahjumis, kusjuures mõnel turul on äritegevus kahjumis juba vähemalt viis aastat. Analüüs tõi põhjustena välja mitmeid tegureid, sealhulgas kontserni omanduses oleva kauplusteportfelli killustatuse ja piisavate mastaapide puudumise, lisaks on nendel turgudel piiratud kasvuvõimalused tulevikuks.

Marks & Spencer on üks Suurbritannia juhtivaid jaekaubandusettevõtteid, mis müüb rõivaid, kodu- ja toidukaupu. 1884. aastal asutatud ettevõttele kuulub Suurbritannias üle 930 kaupluse ja välisturgudel 466 kauplust.

Hetkel kuum