Maarit Eerme • 8 november 2016

Säästumarketist saab Rimi

Järgmise aasta lõpuks muudetakse kõik Säästumarketid miniRimi kauplusteks.  Foto: ÄP fototoimetus

Rimi Eesti juht Anders Torell teatas, et järgmise aasta lõpuks muudetakse kõik Säästumarketid miniRimi kauplusteks.

Torelli sõnul sulgevad nad kaheksa kauplust ning ülejäänud 35 Säästumarketit muudetakse miniRimi kauplusteks, kirjutab kaubandus.ee. „Meil on plaan iga kuu uuendada neli kauplust,“ ütles Torell.

Tema sõnul jätkavad nad uutes miniRimi kauplustes Säästumarketi hinnatasemega ning valikusse jäetakse ka mõned populaarsemad tooted. Samuti kehtivad kõigis kauplustes Rimi kliendikaardi sooduspakkumised.

Rimi kaupluste käive näitab stabiilset tõusu ning Säästumarketite käive ei ole toonud soovitud käibe kasvu, selgitas Torell otsuse tagamaid.  Ettevõtte käibest annavad 75% Rimi kauplused ja 25% Säästumarketid. „Meie strateegia on luua tugevam Rimi bränd,“ ütles Torell.

Kaupluste muutumisega miniRimiks palgatakse juurde 50 töötajat. Muudatusega seoses kaotab senise töö 39 inimest, kellele pakutakse uut kohta piirkonna kauplustes. „Tallinnas, Tartus ja Pärnus saavad kõik meie töötajad uue töökoha, kuid toetuspakett tuleb kõne alla nendes piirkondades, kus meil samas linnas ei ole uut ametikohta pakkuda,“ rääkis Rimi Eesti personalijuht Kaire Tero. Ta märkis, et kui inimestega kokkuleppele ei jõuta, siis makstakse neile lahkumishüvitist ning tasu vastavalt staažile. „Samuti aitame koostada CV ja valmistuda uuteks tööintervjuudeks,“ lisas ta.

Rimi investeerib projekti 4,5 miljonit eurot. Järgmise aasta lõpuks avab Rimi veel lisaks viis kauplust: kaks kauplust Tallinnas ja Pärnus ning ühe Hiiumaal.

Rimi Eesti Food AS kauplusi haldab Rimi Baltic AB, mille ainuomanik on Rootsi firma ICA Gruppen AB. Rimil on kolmes Balti riigis 259 kauplust, Eestis pakub ettevõte tööd ligi 2700 inimesele.

Loe lähemalt kaubandus.ee. 

Hetkel kuum