Sirje Rank • 9. november 2016 kell 6:39

Prantsusmaa Rahvusrinde juht juba õnnitles Trumpi

Marine Le Pen  Foto: Scanpix/Reuters

Prantsuse paremäärmusliku Rahvusrinde juht Marine Le Pen, kes sihib tuleval aastal Prantsusmaa presidendi tooli, ei hakanud ära ootama ametlikku kinnitust, et vabariiklaste kandidaat Donald Trump on võitnud USA presidendivalimised.

„Palju õnne USA uuele presidendile Donald Trumpile ja vabale ameerika rahvale!“ säutsus Le Pen oma Twitteri kontol.

Prantsusmaa välisminister Jean-Marc Ayrault, kes esimese Prantsuse valitsuse liikmena Trumpi tõenäolisele võidule reageeris, ütles telekanalile France 2 antud intervjuus, et Trumpi võit tõstataks hulga küsimusi kaubandusest Iraani ja Pariisi kliimaleppeni.

„See, mis ta öelnud on, teeb muret,“ ütles Ayrault. „Mis saab tuumaleppest Iraaniga, mis saab kliimaleppest? Need on kõik olulised küsimused.“

Ayrault' sõnul on Trumpi võit Euroopale väljakutse. See sunnib Euroopat suuremale solidaarsusele ja aktiivsusele. „Paljud inimesed USAs ja Prantsusmaal tunnevad, et nad on unustatud, kõrvale jäetud,“ ütles ta.

Hetkel kuum