Keskerakond rahustas välisriikide diplomaate

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esindajad kohtusid Eestis resideeruvate välisdiplomaatidega.  Foto: Keskerakond
Äripäev • 10. november 2016 kell 12:28

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esindajad kohtusid täna 30 Eestis resideeruva suursaadiku ning saatkondade asejuhtidega, vahendas erakonna pressiteenistus.

Kohtumise eesmärk oli selgitada diplomaatidele, et Keskerakonna valitsusse tõusmine ei tähenda muutust riigi senises välis- ja julgeolekupoliitikas või Venemaa mõjusfääri langemist.

„Välisesindustes ning -meedias on käidud hirmutamas väidetega, et Keskerakond kavatseb muuta Eesti välispoliitilist suunda, kuid see ei vasta tõele," rääkis Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson. "Kõik, kes loevad eilsetel valitsuskõnelustel kokku lepitud välis- ja julgeolekupoliitika ning riigikaitse põhimõtteid, saavad sellest aru."

Välisesinduste esindajad tundsid Simsoni sõnul suurt huvi Keskerakonna põhimõtete vastu. "Mul on hea meel, et me saime nende küsimustele vastuseid anda. On aeg lõpetada tarbetu hirmu külvamine ja ma loodan, et adekvaatne informatsioon jõuab saatkondade kaudu ka meie liitlasteni ning välismeediasse,“ rääkis Simson.

Simson rõhutas, et kõik Eesti poliitilised jõud peavad tõsiselt mõtlema, milliseid sõnumeid välispartneritele saata soovitakse, sest ebaõiged väited kahjustavad Eesti mainet. „Eesti huvides on julgeoleku, stabiilsuse ja heanaaberlike suhete arendamine kogu meie regioonis. Keskerakond seisab nende väärtuste eest. Pean vastutustundetuks seda, kui keegi endisest valitsusliidust läheb välisajakirjanike juurde rääkima, et Keskerakond toob Eesti välispoliitikasse negatiivse nihke. On aeg kibestumisest üle saada ning edasi minna,“ ütles Simson.

Hetkel kuum