• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Esimesed kokkulepped: võtame laenu ja riigifirmad börsile

  IRLi juht Margus Tsahkna (vasakul) ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas sel nädalal ETV saates "Foorum".Foto: Andres Haabu

  Uut koalitsiooni loovate erakondade juhid andsid täna ülevaate, milles on läbirääkimistel kokku lepitud.

  Konkreetsust oli sotside juhi Jevgeni Ossinovski, IRLi esimehe Margus Tsahkna ja Keskerakonna esimehe Jüri Ratase jutus vähe. Peamiselt rääkisid nad sellest, milline peaks koalitsioonileping olema, mitte mis sinna täpselt kirja läheb.
  Küll aga märkis Ossinovski, et kokku on lepitud valmisolekus võtta investeeringute tarbeks laenu. Tsahkna rõhutas, et seda ei tehta jooksvateks kuludeks, vaid kindlasti investeeringuteks. Investeerida on plaanis taristusse.
  Samuti lepiti kokku, et osa riigifirmasid viiakse börsile, nii nagu Tsahkna kolmapäeval Äripäevale antud intervjuus ütles.
  Erakonnad on majandusteemasid arutanud neljapäevast saati. Siiani on tehtud kindlad kokkulepped vaid julgeoleku küsimustes, peale maksu- ja majandusteemade on põgusalt puudutatud ka sotsiaalküsimusi. Ratas, Ossinovski ja Tsahkna rõhutasid, et nende eesmärk on leida konkreetseid lahendusi suurimatele probleemidele, mis on madalapalgaliste sissetulekute suurendamine ja majanduse elavdamine.
  Ossinovski lisas, et koalitsioonileping tuleb palju ettevõtluse sõbralikum kui eelmine. Küsimusele, kas see tähendab, et kardetavat ettevõtlusmaksu ei tule, esimehed ei vastanud. Ratase sõnul on kokku lepitud ka meetmetes mõne ettevõtlussektori tarbeks, et suurendada nende konkurentsivõimet ja motiveerida neid rohkem töökohti looma.
  Ossinovski märkis, et suur osa teemasid on veel arutelu all ja täpsemat infot saab anda lähipäevil. Tsahkna palus, et neile antakse veel tunde rahulikult läbi rääkida. 
  Läbirääkimistele kaasatakse ka eksperte, täna kuulasid erakonna juhid sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Maris Jesse seisukohti tervishoiu teemadel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.