Äripäev • 14. november 2016 kell 5:54

Ossinovski kardab uut valitsust

Oleg Ossinovski on Eesti jõukamaid ärimehi.  Foto: Andras Kralla

Korraga mitme tule all olev ärimees Oleg Ossinovski kardab, et uus Keskerakonna, IRLi ja sotside valitsus läheb maksusüsteemi kallale ning see toob kaasa täisjama.

„Kui hakatakse muutma sotsmaksu ja üksikisiku tulumaksu, vähendavad ettevõtjad ametlikke palku, paljugi rahva tegelikest sissetulekutest läheb n-ö halli tsooni. Me oleme seda kõike näinud, oleme selle üle elanud. Suur probleem hakkab olema ettevõtete tulumaksuga – kui seda hakatakse torkima, on täisjama. Siis tulevad jälle mängu off-shore-firmad ja varimajandus saab hoogu. Seda ma kardan. Hakkab olema nagu Lätis, kus, nagu tead, kogutakse vähem maksu kui Eestis, ehkki Läti on tunduvalt suurema rahvaarvu ja suurema majandusega riik,“ rääkis Ossinovski laupäevalehele LP antud intervjuus.

Ossinovski maadleb korraga mitme probleemiga. Tema vastu Lätis esitatud korruptsioonisüüdistusi kommenteerides ütles Ossinovski, et on sattunud poliitilise kättemaksu ohvriks. Peale selle on Ossinovskil käsil ka valulik lahutus kauaaegsest abikaasast Irinast.

Loe intervjuud LPst.

Hetkel kuum