Äripäev • 16. november 2016 kell 4:39

Hooletu kohtutäitur jättis raha endale

Eesti kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja aukohtu esimees Urmas Tärno käitumine sai karistada.  Foto: Reuters/Scanpix

Tallinna ringkonnakohus leidis kahes tsiviilasjas, et Eesti kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja aukohtu esimees Urmas Tärno on käitunud hooletult, ja hindas tema tegevuse süüliseks. Tärno nimelt müüs võla katteks laeva, kuid ei maksnud seejärel raha võlanõudjale.

Eesti Päevaleht kirjutab, et Tärno saaga algas 2010. aastal, kui ta pani ühe tsiviilasja raames kohtutäiturina müüki arestitud laeva OMG Tosno ja hoiustas müügist saadud raha. Laeva müügist teeniti kokku 1 724 331 eurot, millest ligi miljon eurot pidi Tärno kandma raha nõudlejale OJSC Bank Sankt-Peterburgile, ent Tärno jättis selle tegemata.

Raha jäi ligi kaheks aastaks kohtutäituri arvele ja kohtuotsuse järgi peab Tärno peale kinnihoitud summa maksma Peterburi pangale ka umbes 212 000 eurot viivist.

Loe täpsemalt Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum