• Jaga lugu:

  Uus valitsus muudab laenamise kallimaks

  Uue valitsusliidu plaanitav pangamaks muudab eeskätt ettevõtjatele laenud kallimaks, ütles LHV Panga juht Erki Kilu täna toimunud investeerimiskonverentsil Tark Raha.

  Kilu sõnul tuli valitsusliidu moodustajate plaan halva üllatusena ning ta ei osanud täpsemalt seda kommenteerida. Publikust tulnud küsimusele vastates rääkis ta, et investorite ehk panga omanike huvides on see, et nende taskust täiendavat kulu kinni ei makstaks. Seetõttu peavad selle uue maksu tasuma kliendid. Kuna konkurentsi tõttu on keeruline tõsta teenustasusid, siis kasseeritaksegi uue valitsusliidu kehtestatav pangalõiv sisse laenuvõtjatelt. Kilu sõnul muutub laenamine kallimaks eeskätt ettevõtjatele, aga võib-olla ka eraisikutele.
  Finantsasutuste täiendavast maksustamisest loodab Jüri Ratase juhitav valitsus teenida alates 2018. aastast kuni 2020. aastani igal aastal 28 miljonit eurot. Lisaks kavatsetakse eluasemelaenu intresside maksustatavast tulust mahaarvamise ülempiir langetada 300 eurole (praeguselt 1200 eurolt). Selle sammuga loodab valitsusliit aastas teenida 5 miljonit eurot. Uus valitsus kaotab ka abikaasade võimaluse oma tulu ühiselt deklareerida.
  Valitsuskoalitsiooni leppesse on ühe lubadusena kirjutatud, et plaanis on finantsasutustele kehtestada pangalõiv, pidades seejuures silmas nende üldist maksete koormust ja selle võimalikku ümberstruktureerimist. Uue valitsusliidu majanduspoliitika lubadusi saab lugeda siit.
  Uue valitsusliidu lubaduste maksumust saab vaadata siit.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Inbank tegi Poola toel teises kvartalis müügirekordi
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.