Äripäev • 24. november 2016 kell 15:03

Tallinna Vee saatus selgub enne jõule

Tallinna Vee aktsionäride koosolek sel suvel hotellis Euroopa.  Foto: Andres Haabu

Eilsel ringkonnakohtu istungil Tallinna Vee ja konkurentsiameti vahel selgus, millal kohus tariifivaidluses otsuse langetab, teatas Tallinna Vesi aktsionäridele.

Tallinna ringkonnakohus teeb Tallinna Vee apellatsioonkaebuse kohta kohtuotsuse 22. detsembril. Samas jääb kohtule õigus pikendada kohtuotsuse tegemise tähtaega. 

Konkurentsiamet on alates 2011. aasta maist keeldunud rahuldamast Tallinna Vee esitatud vee- ja reoveeteenuse hinnataotlusi. Oktoobris 2011 tegi konkurentsiamet Tallinna Veele ettekirjutuse tariifide vähendamiseks. Konkurentsiamet ei ole oma seisukohta muutnud hoolimata sellest, et Eesti kohtud on tunnistanud Tallinna Vee ja Tallinna linna vahel 2001. aastal sõlmitud teenuslepingu tariife puudutava osa halduslepinguks, selgitas ettevõte börsiteates. Tallinna Vesi on seisukohal, et halduslepingut peab riik haldusmenetluse seaduse alusel järgima kuni lepingu muutmise või kehtetuks tunnistamiseni. 

Tallinna halduskohus jättis ettevõtte kaebuse 05. juuni 2015 otsusega rahuldamata. Tallinna Vesi ei nõustunud Tallinna halduskohtu otsusega, kuna AS Tallinna Vesi hinnangul kohaldas kohus õigust ning hindas tõendeid ebaõigesti.

Hetkel kuum