• Jaga lugu:

  Kuidas ärimehed Savisaarelt teeneid ostsid?

  Edgar SavisaarFoto: Andres Haabu

  Eesti viimaste aastate ühest põnevamast lugemisest ehk Edgar Savisaare kriminaaltoimikust nähtub, kuidas linnapea Savisaare ajal said ärimehed endale pistise või altkäemaksu toel linnateenuseid osta, kirjutab Postimees.

  Näiteks ehitusettevõtja Aivar Tuulberg andis 50 000 eurot sularaha Savisaarele vastutasuks selle eest, et linn korraldas sihtasutuse Tallinna Kultuurikatel remonditööde konkursi võidu Astlanda Ehituse ning Rand ja Tuulberg ASi ühispakkumisele. Tuulberg lükkas Postimehe andmed ümber öeldes, et need ei vasta tõele.
  "Oma tõendid ja seletused jätan ma kohtusaali jaoks. Väga ebameeldiv on, kui kohut üritatakse mõista ajakirjanduse abil. Minult kommentaare ei küsita ja avaldatakse selline lugu enne, kui mu kaitsja on kohtus saanud tõendid esitada. Lugu ise ilmub juhuslikult järgmisel päeval, kui on määratud asja arutav kohtunik. Meil peaks õigust mõistma kohus ja seni kehtib õigusriigis süütuse presumptsioon," kirjutas Tuulberg vastulauses. Vastulause täisteksti loe Postimehest. 
  Alexander Kofkin maksis kinni Savisaare ja tema toonase tüdruksõbra Siret Kotka puhkusereisi Hispaaniasse, mis sisaldas edasi-tagasi äriklassi lennukipileteid, majutust Marbellas hotellis Guadalpin ning raviprotseduure kohalikus meditsiinikeskuses Centro Medico. Vastutasuks pikendas linn Kofkiniga tema hotelli ja toitlustuskohtade lepinguid ning ostis konverentsiteenust.
  Kriminaalsüüdistus puudutab ka suurärimees Hillar Tederit, kelle palvel lubas Savisaar oma ametit kasutades korraldada ärimehega seotud kinnistu aadressil Mäekalda 14 vahetuse Tallinna linnale kuuluva 2600-ruutmeetrise kinnistu vastu aadressil L. Koidula 34a.  Vastutasuks korraldas ärimees Teder oma poja kaudu 275 000-eurose laenu Keskerakonna valimiskampaaniat korraldanud Paavo Pettai ettevõttele Midfield.
  Mida soovis Vello Kunman ja vahendas Villu Reiljan, loe edasi Postimehest.
  Üks keskne süüdistus on aga rahapesu Šveitsi konto kaudu, millest Äripäev on juba aastaid tagasi kirjutanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.