• Jaga lugu:

  McDonald’s kolib oma maksubaasi Luksemburgist ära

  McDonald'sFoto: EPA

  Kiirtoidukett McDonald’s teatas, et viib oma USA-välise ettevõtluse maksubaasi Luksemburgist Suurbritanniasse, sest Euroopa Liidu regulatsioonid võivad osutuda ettevõttele ebasoodsaks.

  Juunis korraldas Suurbritannia rahvahääletuse, mille tulemusena otsustasid britid, et riigil oleks targem Euroopa Liidust lahkuda. Nüüd otsustas McDonald’s luua Suurbritanniasse uue ettevõtte, mis vastutab väljaspool Ameerika Ühendriike teenitud litsentsitasude eest ning hakkab makse maksma Suurbritannias. McDonald’s alustab muudatustega juba uuel kuul.
  McDonald’s teatas ametlikult, et Suurbritannias on ettevõtlusele soodsad tingimused, samuti on neil Londonis suur kontor, kust juba juhitakse kiirtoiduketi rahvusvahelist äri.
  McDonald’si teade tuleb ajal, mil Luksemburgi maksuseadusi ning -laekumisi jälgivad Euroopa Liidu ametnikud suure hoolega. McDonald’si maksustrateegial hoiavad hoolega silma peal ka ametiühingud ning tarbijagrupeeringud, kes on ettevõtet süüdistanud maksude maksmata jätmises. Süüdistuste kohaselt jättis McDonald’s aastail 2009-2013 maksmata miljardi dollari jagu makse.
  Üks Euroopa Liidu ametnik ütles sel aastal, et McDonald’s on näide sellest, kui kaugele võib üks ettevõte maksudega sahkerdamisega minna. McDonald’s kinnitab aga, et maksude maksmisega on neil kõik korras ning süüdistusi nad omaks ei võta, lisades, et aastail 2011-2015 maksid ettevõte Euroopa Liidus 2,5 miljardit dollarit makse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.