Äripäev • 12. detsember 2016 kell 12:34

Kui suur on soomlase jõulueelarve?

Kui suur on soomlase jõulueelarve?  Foto: Lauri Laidre

Soomes käib jõulumüük täistuuridel, kommenteeris Soome kaubanduskoja juht Juhani Pekkala Yle TV1 hommikuprogrammis. Tema sõnul on müük alanud hoogsamalt kui mullu.

Ka Verkkokauppa.com omanik Samuli Seppälä kinnitas, et sel aastal on müük alanud väga edukalt ning et ostetakse traditsioonilisi kingitusi. „Mängukonsoolid, arvutid, televiisorid, mänguajad, samuti on hea minekuga nutitelefonid,“ loeltes ta.

Nordea kontserni uuringu tulemusena on keskmise soomlase jõulueelarve 517 eurot, millest 305 läheb kingitustele. Samas ütlevad kaubanduskoja andmed, et soomlane kulutab jõulu ajal keskmiselt 190 eurot.

Jõulud on Soome kauplejatele aasta tippaeg – siis kulutatakse kuu aega 900 miljonit eurot rohkem kui aastas ülejäänud kuudel.

Hetkel kuum