Äripäev • 12. detsember 2016
Jaga lugu:

Uus võimuliit tahab maavalitsused kaotada

Uus võimuliit tahab maavalitsused kaotada  Foto: PantherMedia/Scanpix

Jüri Ratase juhitav valitsus kavatseb kaotada maavalitsused, mille praegused ülesanded jaotatakse omavalitsuste ja keskvõimu vahel, kirjutab Eesti Päevaleht.

Maavalitsuste kaotamine on osa haldusreformist, millega tegeleb keskerakondlasest riigihalduse minister Mihhail Korb, kes peab maavalitsuste kaotamise kava esitama 26. jaanuariks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ühinemistoetus on olenevalt elanike arvust 300 000 kuni 800 000 eurot iga ühineva omavalitsuse kohta, kui ühinemise järgses omavalitsuses elab vähemalt 5000 inimest. Lisaks kaasneb täiendav ühinemistoetus 500 000 eurot iga enam kui 11 000 elanikuga uue omavalitsuse sünniga. Seevastu valitsuse algatatud ühinemiste vooru jäädes kaetakse ühinejatele ainult ühinemisega seotud otsesed kulud.

Eestis on praegu 213 omavalitsust, eeldatavalt väheneb see arv ühinemiste tulemusena kuni kolm korda.

Loe lähemalt Eesti Päevalehest.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas