EASi eelarve kasvab viiendiku võrra

Eurod.  Foto: Reuters/Scanpix
Äripäev • 15. detsember 2016 kell 10:14

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu kinnitas 2017. aasta eelarveks 200,5 miljoni eurot, mis on 18 protsenti suurem kui tänavu.

Sel aastal ulatus EASi klientide ekspordimaht 4,5 miljardi euroni. EASi abil on viimase kolme aastaga kaasatud välisinvesteeringuid 286 miljoni euro väärtuses, millega on loodud Eestisse 2712 uut töökohta, teatas EAS.

Järgmisel aastal on kavas aidata ettevõtete ekspordimüügitulu tõsta 7,8 miljardi euroni ning eesmärk on suurendada Eesti ettevõtete lisandväärtust 33 000 euro tasemele töötaja kohta.

EASi juhatuse esimees Sille Talvet-Unt kommenteeris, et nad jätkavad ärianalüüsi ja arendusteenustega, info ja kontaktide vahendamisega uutele turgudele sisenemisel, aitavad klientide arengutakistusi ületada personaalse nõustamisega ning viivad ellu turundustegevusi välisturgudel. Lisaks tegutseb EAS edasi ka turismiarenduse-, regionaalarengu, kosmose- ja loomeettevõtluse vallas.

Hetkel kuum