Äripäev • 15. detsember 2016 kell 11:21

Kontrollkotta siirduva Partsi asemele läheb riigikokku Kangro

Tiina Kangro  Foto: Postimees/Scanpix

Euroopa kontrollikoja uueks liikmeks nimetatud Juhan Partsi asemel asub riigikokku ajakirjanik Tiina Kangro.

Kolmapäeval kiitis Euroopa Parlament heaks Partsi nimetamise Euroopa kontrollikoja liikmeks. Partsi toetas 488 saadikut, vastuhääli oli 133. Hääletus oli salajane. Eesti saadikute andmetel võis Parts üsna kindel olla, et saab parlamendi heakskiidu.

Euroopa Parlamendi eelarvekontrolli komisjon kuulas Partsi üle 5. detsembril. Tal tuli ligi tunni aja jooksul aru anda Estonian Airi ja EASi küsimustes ning selgitada, miks saatis Eesti kandidaadiks mehe. Järgnenud salajasel hääletusel sai Partsi kandidatuur kahe kolmandiku liikmete toetuse, vahendas ERRi uudisteportaal.

Parts endine riigikontrolör, olnud Eesti peaminister aastatel 2003–2005 ning kahes Andrus Ansipi valitsuses majandus- ja kommunikatsiooniminister.

Eesti senine esindaja oli kontrollikojas presidendiks valitud Kersti Kaljulaid.

Hetkel kuum