Äripäev • 26. jaanuar 2017 kell 10:08

Keskerakond tasub Savisaare 117 000eurose võla

Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu reklaamisid 2013. aasta valimiste ajal Hiiu staadioni avapidu.  Foto: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) tegi endisele Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele ettekirjutuse tagastada Tallinnale valimiskampaaniale kulutatud ligi 117 000 eurot. Keskerakond andis täna komisjonile teade, et täidab ettekirjutuse Savisaare eest, kirjutas Delfi.

ERJK kohustas Savisaart juba 2015. aasta jaanuaris tagastama keelatud annetus kogusummas 116 642,89 eurot Tallinna linnale ja kõrvaldama puudused Eesti Keskerakonnale esitatud 2013. aasta kohalike valimiste kampaania aruandes ning esitama komisjonile tõendid nende kohustuste täitmise kohta.

Keelatud annetusena käsitleti Savisaare valimiskampaania kulude tasumist Tallinna linna poolt. Tegemist on „Tallinn liigub” kampaaniaga ning Hiiu staadioni reklaamidega.

Loe lähemalt Delfist.

Hetkel kuum