• Jaga lugu:

  Eesti kullerrobotid hakkavad pitsasid vedama

  Starship Technologiesi robotkullerFoto: EPA

  Kullerrobotite tootja Starship Technologies teatas täna koostöö alustamisest pitsatööstuse liiderettevõttega Domino’s Pizza Enterprises.

  Starshipi robotid hakkavad pitsasid kohale toimetama valitud linnades Saksamaal ja Hollandis, Domino’s esinduste ühemiilise (ca 1,6 km) raadiuse ulatuses.
  Domino’s Pizza Enterprises on Domino’s Pizza kaubamärgi suurim volitatud edasimüüja, mis teeb sadu tuhandeid tarneid iga päev rohkem kui 2000 kauplusest seitsmel turul. Starship teeb koostööd Domino’se robootika üksusega.
  “Robotkullerid täiendavad meie praeguseid tarnevahendeid nagu autod, motorollerid ja e-rattad,“ ütles Domino’s Grupi juht ja tegevdirektor Don Meij. “Meie järgmise 5-10 aasta kasvuplaanide juures ei oleks meil selliste alternatiivideta lihtsalt piisavalt kullerjuhte.“
  Starship Technologies ehitab autonoomseid robotkullereid, mis toovad kolme kilomeetri raadiuses kauba kohale 15-30 minutiga. Robotid liiguvad iseseisvalt, kuid on inimeste pideva jälgimise all, kes saavad juhtimise igal ajal üle võtta. Starshipi lõid kaks Skype'i asutajat, Ahti Heinla ja Janus Friis ning ettevõtte eesmärk on muuta viisi, kuidas pakke, toidu- ja esmastarbekaupu tarnitakse.Domino’s Pizza Enterprises on peamine Domino’s Pizza kaubamärgi edasimüüja Austraalias, Uus-Meremaal, Prantsusmaal, Belgias, Hollandis, Jaapanis ja Saksamaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.