Äripäev • 29. märts 2017 kell 12:34

Eesti kullerrobotid hakkavad pitsasid vedama

Starship Technologiesi robotkuller  Foto: EPA

Kullerrobotite tootja Starship Technologies teatas täna koostöö alustamisest pitsatööstuse liiderettevõttega Domino’s Pizza Enterprises.

Starshipi robotid hakkavad pitsasid kohale toimetama valitud linnades Saksamaal ja Hollandis, Domino’s esinduste ühemiilise (ca 1,6 km) raadiuse ulatuses.

Domino’s Pizza Enterprises on Domino’s Pizza kaubamärgi suurim volitatud edasimüüja, mis teeb sadu tuhandeid tarneid iga päev rohkem kui 2000 kauplusest seitsmel turul. Starship teeb koostööd Domino’se robootika üksusega.

“Robotkullerid täiendavad meie praeguseid tarnevahendeid nagu autod, motorollerid ja e-rattad,“ ütles Domino’s Grupi juht ja tegevdirektor Don Meij. “Meie järgmise 5-10 aasta kasvuplaanide juures ei oleks meil selliste alternatiivideta lihtsalt piisavalt kullerjuhte.“

Starship Technologies ehitab autonoomseid robotkullereid, mis toovad kolme kilomeetri raadiuses kauba kohale 15-30 minutiga. Robotid liiguvad iseseisvalt, kuid on inimeste pideva jälgimise all, kes saavad juhtimise igal ajal üle võtta. Starshipi lõid kaks Skype'i asutajat, Ahti Heinla ja Janus Friis ning ettevõtte eesmärk on muuta viisi, kuidas pakke, toidu- ja esmastarbekaupu tarnitakse.Domino’s Pizza Enterprises on peamine Domino’s Pizza kaubamärgi edasimüüja Austraalias, Uus-Meremaal, Prantsusmaal, Belgias, Hollandis, Jaapanis ja Saksamaal.

Hetkel kuum