Äripäev • 4. aprill 2017 kell 7:53

Peterburi metroorünnakus kahtlustatakse Kõrgõzstani kamikazet

Esmaspäeva pärastlõunal toimus Peterburi metroos plahvatus mille tagajärjel hukkus 11 ja sai vigastada 45 inimest.   Foto: epa

Kõrgõzstani julgeolekuteenistus teatas, et mees, keda Vene võimud kahtlustavad Peterburis eile toimunud terrorirünnakus, on Kõrgõzstanist pärit Venemaa kodanik, 1995. aastal sündinud Akbaržon Jalilov, vahendas Vene meedia.

Õiguskaitseorganite allikate teatel sai suitsiiditerrorist Jalilov ise plahvatuses surma. Rünnakuga seoses otsivad eriteenistused veel Kesk-Aasiast pärit naist. Väidetavalt on Jalilov ja tagaotsitav naine seotud islamiäärmuslusega. Ametlikult pole Vene võimud kahtlustatavate kohta esitatud väiteid kinnitanud.

Esmaspäeva pärastlõunal toimus Peterburi metroos plahvatus mille tagajärjel hukkus 11 ja sai vigastada 45 inimest. Vene uurimiskomitee kinnitusel oli tegemist terroriaktiga. Lisaks leiti metroost veel üks lõhkekeha, mille võimuesindajad tegid kahjutuks.

Peterburis on juhtunu tõttu kuulutatud välja kolmepäevane lein.

Hetkel kuum