Äripäev • 17. aprill 2017 kell 5:41

Rakvere Tark Maja läks kommunaalvõlgade pärast pankrotti

EAS peab Rakvere Targalt Majalt tagasi küsima 2,6 miljonit eurot toetust.  Foto: Reuters/Scanpix

Miljoneid toetuseurosid saanud Rakvere Tark Maja ehk SA Virumaa Kompetentsikeskus (VKK) läks pankrotti sisuliselt kommunaalvõlgade pärast, mida oli kokku veidi üle 25 000 euro, kirjutas Eesti Päevaleht.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) kokku 3,3 miljonit eurot toetust saanud sihtasutus kuulutati läinud neljapäeval pankrotis olevaks ning sellega seoses peab EAS suurima osa toetusrahast tagasi küsima nn kestlikkusnõude rikkumise tõttu, sest kompetentsikeskus tegutses minimaalselt nõutud viie aasta asemel napilt aasta ning sellega paisus paarisajatuhandene nõue 2,6 miljoni euro suuruseks, kirjutab Eesti Päevaleht täna.

Sihtasutuse viimane juht Rasmus Lindmaa ütles, et sihtasutus saab EASile raha tagasi maksta pankrotivaradest. "Meil on põhivara üle kolme miljoni, see on hoone ise," kinnitas Lindmaa.

Leht märgib, et hoone rajamise ajal kuulusid nõukokku kõik tähtsamad Lääne-Viru omavalitsustegelased ehk Andres Jaadla (Reformierakond, nüüd Keskerakond, Rakvere linnapea 2002–2009, 2010–2012, VKK nõukogu esimees 2009–2012), Urmas Tamm, Rakvere linnavolikogu liige (Keskerakond, VKK nõukogu esimees alates 2014, liige alates 2010), Mihkel Juhkami (IRL) (Rakvere linnapea alates 2013, VKK nõukogus 2009–2014), Toomas Varek (Reformierakond, Rakvere linnavolikogu esimees, VKK nõukogus 2012–2017) ja Jüri Reitsakas, ettevõtja (VKK nõukogus alates 2010).

Loe lähemalt tänasest Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum