• Jaga lugu:

  Marek Helm on maksuameti parklaskandaali eest tänulik

  Marek Helmi sõnul vajab juhtide vahetusi nii juht ise kui ka organisatsioon.Foto: Raul Mee

  „Me käisime ikka piiril ära, aga käisime seal ära teadlikult,“ rääkis maksuameti eksjuht Marek Helm Postimehele tema ajal ametis läbi viidud muudatustest, mida palju kritiseeriti.

  Ta tõi näiteks 1000euroste arvete deklareerimise. „See projekt toob igal aastal tagasi vähemalt 100 miljonit eurot, väga suur projekt. Jah, vastuseis oli meeletu. Aga tegelikult tundsin kogu aeg ka ettevõtjate toetust, et tehke ära, see on vajalik,“ rääkis Helm, kes täna töötab Omaanis IT-ettevõtte Nortal palgal.
  Intervjuus Postimehele tunnistas Helm, et on tänulik võimaluse eest ka üks korralik skandaal läbi teha, kui 2015. aasta talvel sai avalikuks, et maksuametnikud tegid ettevõtjatele ettekirjutusi selle eest, et nende autod seisavad spordiklubi parklates ehk tööautosid kasutatakse erasõitudeks.
  „Maksuametil poleks nii head strateegiat, poleks e-maksuameti uut visiooni, kui poleks olnud neid 11 autot seal parklas ühel hommikul,“ selgitas Helm. „See andis meeletu tõuke sisekaemuseks, nii mulle juhina personaalselt kui ka tervele asutusele. Milleks me oleme: kas selleks, et aina rohkem makse koguda, ükskõik mis hinna eest, või leiame võimalusi, kuidas ettevõtlust toetada? Kui olime selle eesmärgi sõnastanud, nägime aasta aega vaeva, et leida tegevusi, mis päriselt ettevõtteid toetaksid.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.