Mait Kraun • 26. aprill 2017 kell 11:08

Westaqua-Invest neljakordistas kasumi

Eurod.  Foto: Erik Prozes

Peamiselt veepuhastusfiltreid tootev Westaqua-Invest suutis kasumi neljakordistada. Käive tõusis aga kolmandiku võrra.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et plasttoodete tootmisega tegeleva Westaqua-Invest OÜ müügitulu suurenes 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 30 protsenti 28,7 miljoni euroni. Ärikasum kasvas lausa 2,3 miljoni võrra 2,83 miljoni euroni (+424 protsenti).

Ettevõte palkas juurde 49 inimest ning keskmine töötajate arv tõusis 2016. aastal 257ni. Käive töötaja kohta suurenes 4 protsenti 111 679 euroni. Keskmine brutotasu kasvas ühe euro võrra 954 euroni.

Praegu on Westaqua-Investi põhitegevus suunatud veepuhastusfiltrite tootmisele. „Nõudlus tehase toodangu järele on kõrge, toodangu põhimass realiseeritakse Venemaal, samuti Euroopas ja paljudes maailma riikides,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.

Ettevõtte omanikud on Westaqua Manufacturing (65,5 protsenti), Aquaphor Marketing (18,8 protsenti), Irina Schmidt (11,4 protsenti), Rashid Bogdanov (2,9 protsenti) ja Protrena (1,4 protsenti). Dividende eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast ei võetud. Juhatuse tasu oli 2016. aastal 66 000 eurot.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum