Äripäev • 6. juuni 2017 kell 10:01

NATO sai uue liikme

NATO peakorter Brüsselis.  Foto: scanpix/Reuters

Eile, 5. juunil sai Montenegrost NATO täieõiguslik liige, kui riik esitas liitumisdokumendid USA senatile. Riigikogu kiitis heaks Montenegro NATOga liitumise eelmise aasta oktoobris.

Brüsselis heisatakse Montenegro lipp 29. alliansi liikmena 7. juunil. „Montenegro liitumisega on NATO kohal kogu Aadria mere rannikul, lisaks Kreekale, Albaaniale ja Horvaatiale,“ ütles välisminister Sven Mikser. „Montenegro liitumine tugevdab stabiilsust ja julgeolekut Lääne-Balkanil, mis omakorda toetab nii NATO kui  ka kogu Euroopa julgeolekut,“ rõhutas ta. Mikseri sõnul on Eesti järjepidevalt toetanud Montenegrot nii NATO kui ka ELiga liitumisel. „Igal riigil on õigus valida oma strateegiline tee ja rahvusvahelised alliansid, millesse kuuluda, ilma mõne teise riigi sekkumiseta,“ ütles välisminister.

Hetkel kuum