Äripäev • 10 juuni 2017

Kalle Palling eitab huvide ristumist

Kalle Palling  Foto: Terje Lepp

Reformierakonna poliitik Kalle Palling ei näe huvide konflikti selles, et vahendas Eesti Energia nõukogu liikmena suurt aheraine tehingut ka konkurendile Viru Keemia Grupile (VKG).

"Jan De Nul Group soovis kohtuda kõikide võimalike ehitusmaterjalide pakkujatega, sealhulgas lubjakivikarjäärid, sadamad, mille kaudu seda välja vedada. Aherainet pakuvad kaks suuremat põlevkivitootjat. Ja ühel ja samal päeval ühe ja sama delegatsiooniga toimus kohtumine nii Eesti Energias kui ka VKG-s. Nii et selles kontekstis ma mingit huvide konflikti ei näe," rääkis Palling "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus.

Palling kinnitas, et kui VKG oleks saanud tehingu Jan De Nuliga, siis tema selle eest mingit tasu poleks saanud.

Äripäev kirjutas, et Reformierakondlane Kalle Palling aitas Eesti Energia nõukogus istudes varjatult kaasa riikliku energiahiiu suurima konkurendi Viru Keemia Grupi (VKG) ärihuvidele, vahendades viimasele paar aastat tagasi ahvatlevat, umbes kuraditosina miljoni suurust aheraine tehingut, mida samal ajal jahtis ka Eesti Energia. Loe Kalle Pallingu topeltmängust Eesti Energia nõukogus.

Hetkel kuum